Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, cere audierea lui Duşa după autodenunţul lui Robert Turcescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu (PNL), a solicitat astăzi audierea actualului ministru Mircea Duşa (PSD), după autodenunţul lui Robert Turcescu referitor la statutul său de ofiţer acoperit.

Dobriţoiu a declarat astăzi, la Parlament, că audierea a fost solicitată ca urmare a declaraţiilor şi documentelor prezentate de Turcescu, dar a subliniat că nu se aşteaptă ca Duşa să cunoască lista ofiţerilor acoperiţi.

"E un prilej să ne informăm. Au apărut nişte fluturaşi de plată, vrem să vedem dacă îi asumă cineva. Suma e ridicolă. E prea mică. Un ofiţer în rezervă primeşte retribuţii numai pe timpul concentrărilor pentru pregătire. În rest, niciun ofiţer în rezervă nu primeşte niciun ban de la Apărare", a spus Dobriţoiu, la Parlament.

Turcescu a publicat duminică, pe blogul personal, un text în care se autodenunţă ca fost ofiţer acoperit însoţit de mai multe documente.

„Nu mai puteam să vin discutând de ofiţerul acoperit care candidează la Preşedinţie, eu să mă ştiu aşa cum mă ştiam. Eram un fariseu, eram în faţa voastră un nimeni, un ins care îşi minţea telespectatorii care credeau în el, vă minţeam pe voi. De aia am decis să mă eliberez. Eu le-am pus acolo, eu le-am urcat pe blogul meu, eu am scris textul acela. Nu e nimic altceva în spate. Sunt dispus oricând voi fi chemat de organele de anchetă şi de cele judecătoreşti să arăt aceste documente şi să spun adevărul sau ce ştiu eu despre aceste lucruri şi adevărul în legătură cu ele. Nu am trăit o bucurie mai mare, o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare. Nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât azi după ce m-am eliberat de povara asta”, a spus Robert Turcescu, la B1 TV.

Citeşte şi:

Deconspirarea religioasă a lui Robert Turcescu

Presa dezbate pe toate feţele cazul Turcescu. Şantaj, afirmă unii. Joc operativ, susţin alţii. Scenetă pe nimic concret, mascaradă, delir mistic, dramoletă cu acte false, se aude ici-colo. Pare că nimeni nu ia în calcul o ipoteză cred, pe cât de absurdă, pe atât de plauzibilă: încercarea de a ieşi din jocul presant al presei politice, folosindu-se de... Biserică şi Armată. Că tot sunt în topul încrederii românilor. Pe scurt: dacă s-a convertit?

Şase întrebări-cheie despre deconspirarea lui Turcescu

Lumea politică a fost dinamitată de mărturia jurnalistului Robert Turcescu, potrivit căreia acesta ar fi fost ofiţer sub acoperire. Însă dincolo de emoţia „dezvăluirii”, care nu a fost probată nicicum, rămân câteva întrebări ale căror răspunsuri pot spune cât adevăr este în această poveste

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite