Politică

articolul anterior articolul urmator

Fostul principe Nicolae: „Am fost ofertat de PNL şi PSD. Am refuzat”. Ce spune despre intrarea în politică şi relaţia cu Casa Regală

5
28 Nov 2021 11:51:00
Autor: Radu Eremia
Regele Mihai şi fostul principe Nicolae FOTO Facebook Nicholas de Roumaniespsd,
Regele Mihai şi fostul principe Nicolae FOTO Facebook Nicholas de Roumaniespsd,

Fostul principe Nicolae susţine că este deschis la orice variantă de implicare în politică în viitor, precizând că până în prezent a fost ofertat de PNL şi de PSD. De asemenea, nepotul Regelui Mihai susţine că relaţiile cu Casa Regală sunt reci, fiind refuzată orice formă de comunicare de către Custodele Coroanei, Majestatea Sa, Principesa Margareta.

„Sunt deschis la orice variantă în viitor (n.r. - de implicare în politică). În momentul de faţă sunt bine cum sunt, unde sunt, dar cine ştie ce se va întâmpla în viitor, poate va fi momentul, poate nu va fi, dar bunicul meu nu a încurajat acest demers şi ţin la asta. Nimeni din familie nu a fost încurajat (n.r. să facă politică). (...) Discuţia între mine şi rege nu a fost ceva ce a încurajat, dar situaţia în România e complet altfel de cum a fost acum 80-90 de ani şi poate va fi o mişcare bună pentru mine, pentru familie mea, dar şi pentru ţară. Totul trebuie să fie luat în  calcul: cum sunt eu, dacă pot să fac acest lucru, dacă aleg să îl fac, dar în momentul de faţă răspunsul este nu, dar nu ştim ce se va întâmpla în viitor”, a afirmat nrpoyul Regelui Mihai, într-un interviu pentru Prima TV.
 
Întrebat cum va reacţiona dacă un partid va veni să îl roage să intre în politică, Nicolae al României a răspuns: „S-a întâmplat asta, de mai multe ori. PNL, PSD şi a fost un partid care nu cred că a fost înfiinţat până la urmă. Am refuzat. E o uşă deschisă şi toate variantele în viaţă trebuie să rămână aşa”. 
 
Fostul principe Nicolae s-a declarat optimist în privinţa întoarcerii României la monarhie, o temă mai degrabă uitată de mediul politic autohton: „Suntem pe drumul cel bun cred. Mai avem ceva de lucrat la acest capitol. Dar suntem pe drumul cel bun şi dacă poporul şi dacă scena politică vrea acest lucru, se va întâmpla”.
 
Nu în ultimul rând, acesta a recunoscut faptul că relaţiile cu Casa Regală sunt destul de reci: „Nu, refuză orice fel de comunicare. Sunt deschis la dialog şi întind mâna. De exemplu, acum o să trimit o felicitare de Crăciun, am scris scrisori, am făcut demersuri şi o să fac în continuare până la urmă e familie indiferent ce a făcut sau ce eu am făcut sau ce a făcut oricine, familia trebuie să fie unită şi trebuie să mergem împreună în viitor cu orice proiect indiferent de părerea unora. Trebuie să fim împreună şi aşa trebuie să rămână”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Azzumbo Jo
28.11.2021, 12:38:29

Practic, a primit o singura oferta: de la USL. Numai ca i-au trimis-o de doua ori; odata intr-un plic rosu, a doua oara intr-un plic galben.

+9 (9 voturi)
Marcel Popa
28.11.2021, 12:59:02

Principe nu ești,casă regală ,nu mai este .Regele când a abdicat ,a renunțat la tron,adică la tot.Cum a abdicat sau cine la forțat, asta este încă o temă de discutat? Mare brânză Nicolae ,nu faci în politică.Ce știi tu ,despre politică și politicieni? Tu ai fost crescut intr-o țară străină, despre România și românii, ai învățat prea puțin. Nici limba română,încă nu o vorbești prea bine. Dacă vrei sa faci ceva, lupta contra sărăciei,lasă politica.

-8 (10 voturi)
borris borris
28.11.2021, 13:09:47

Mirajul ciolanului si al banului nemuncit nu-i da pace nici astuia. Vezi de treaba ta, printule si lasa-ne in pace, ca are cine sa ne fure...

-9 (9 voturi)
un motan intransigent
28.11.2021, 14:25:28

N-ar fi chiar dificil sa decelezi intre postari in privinta originii celor care transmit mesaje. Nu insist, cine are fler si nas fin, intelege. Cert e ca acest domn Nicolaie, vrem nu vrem, e os domnesc. E veritabil, nu ca ce-ar vrea "printzul" Duda sa fie. Faptul c-a fost pedepsit, oarecum pe merit, de Mosu-sau, Regele Mihai, n-ar fi un capat de tzara. (Cati dintre noi suntem "usi de biserica" in materie de aventuri erotice?) Pentru Romania, restauratia monarhiei ar fi un castig. Cu siguranta, ne-am recapata echilibrul national.

-19 (21 voturi)
Un cititor
28.11.2021, 16:22:07

Au incercat mizeriile PSD si PNL sa-l coopteze si sa-l compromita si pe nepotul Regelui. Nu as vedea nimic deosebit ca nepotul regelui sa intre in vreun fel in politica dar nu in aceste doua troace corupte. Inca nu au incheiat balacareala intre ei. In acest moment nu exista vreun partid care l-ar merita.

Modifică Setările