Politică

articolul anterior articolul urmator

Fostul şef de la Cancan şi WOWbiz, desemnat ministru al Culturii

43
28 Jun 2017 16:16:05
Daniel Gorgonaru
Lucian Romaşcanu Inquam Photos / George Călin
Lucian Romaşcanu Inquam Photos / George Călin

Mulţi ar spune că la aşa premier, Mihai Tudose, un ministru al Culturii care a condus două instituţii importante pentru viata noastră culturală, vorbesc aici de tabloidele Cancan şi WOWbiz, este un lucru normal.

Îl cunosc pe Lucian Romaşcanu, m-am intersectat pentru o scurtă perioadă de timp cu el la Ringier, pe vremea când lucram la Libertatea. Este un tip OK, cu reale calităţi manageriale, cu o expertiză bună pe piaţa mass-media, cu multe conexiuni în publicitate etc. Dar totuşi, viaţa culturală românescă nu se reduce la televiziuni şi presă scrisă (online sau print) şi acestea din zona tabloidă. Televiziunile din România nu mai au de mult nicio legătură cu fenomenul cultural, însă Kanal D, unde a fost director Lucian Romaşcanu, este la ani lumină distanţă de termenul cultură.

Nu cred că scurta perioadă de şase luni în care a fost preşedintele Comisiei de Cultură din Senat l-au transformat pe Lucian Romaşcanu într-un cunoscător al acestui domeniu şi nu cred că intelectualii din PSD, atâţia cât mai sunt, apreciază această numire. E ameţitor ce se-ntâmplă (ameţitor cred că e cuvântul cheie în care se încadrează premierul Mihai Tudose), că în fruntea fenomenului cultural din România este desemnat fostul şef de la Cancan şi WOWbiz. Mă întreb ce personalităţi culturale va promova domnul Romaşcanu în fruntea instituţiilor aflate în subordonarea sa. O vom avea pe Ana-Maria Prodan la Muzeul Ţăranului Român? Pe Bianca Drăguşanu la Biblioteca Naţională pentru copii „Ion Creangă“? Cam acestea sunt personajele alături de care a făcut performanţă (audienţe, afisări, clickuri) în instituţiile pe care le-a condus.

Din păcate, realitatea este tristă. PSD duce viaţa culturală românească la nivel de telenovele, de cancanuri etc. Pentru Liviu Dragnea&Co, cultura înseamnă mici, bere şi spart de seminţe, la care accidental mai sunt ataşate un concert de muzică populară şi un film cu Jean-Claude Van Damme.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

43 Comentarii

Radu Mircea
28.06.2017, 16:36:36

# Daniel Gorgonaru CULTURA ??? Da' cite voturi poate sa aduca cultura ??? Cam asa se pune problema domnule Gorgonaru , deci alegerea romascanului nu este intimplatoare . Pentru ce i se cere este supracalificat din pagina 5 .

+15 (19 voturi)
ion popescu
28.06.2017, 16:39:09

Wow, ce ministru ! Asta clar va construi o noua sala de concerte in Bucuresti : pentru manelisti !

+12 (14 voturi)
Mircea B.
28.06.2017, 16:40:12

E ok. Că atunci cand erau adusi pe scena Plesu, Liiceanu, Patapievici populimea era tare nervoasă.

+10 (12 voturi)
Paun Al
28.06.2017, 17:03:36

Ca sa fie tacamul complet , ar trebui sa-i ia ca secretari de stat pe cei ce prezinta chliotariile , emisiunile despre vedetele de carton de la Kanal D si Antene ....:)))

+12 (12 voturi)
Stancu Dan
28.06.2017, 17:05:22

Asteptam cu interes viitoarele manifestari culturale avand ca subiect ministrul pesedist cu cele mai multe cafturi la activ si pesedista care voteza-n parlament desi nu poarta lenjerie intima.

+9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (43)

Modifică Setările