"Furnicuţele" PSD îl împing pe Ponta spre Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PSD din teritoriu insistă ca preşedintele partidului, Victor Ponta, să candideze pentru funcţia de şef al statului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, prezent sâmbătă la o reuniune a femeilor social-democrate, a închegat o listă cu câteva nume, membri de partid şi independenţi, care ar putea candida la preşedinţie având susţinerea PSD. „Prima opţiune este refacerea USL şi un candidat alături de PNL. A doua variantă este aceea de a sprijini unul din candidaţii care sunt doriti de poporul român. Mugur Isărescu, daca va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu. De la noi din partid domnul Geoană şi cu mine suntem cei care putem candida cu şanse“, a spus Victor Ponta.Imediat, doamnele din PSD i-au spus într-un glas premieurlui că îl vor la Cotroceni.

Vicepremierul Liviu Dragnea, numărul doi în PSD,  chiar l-a somat pe Ponta să nu mai tragă de timp şi să-şi anunţe candidatura. „E cel mai bine plasat, va trebui să candideze“, a spus Dragnea, care l-a descalificat din start pe Mircea Geoană, marele perdant al alegerilor din 2009. „Momentul lui Mircea Geoană a fost în 2009“, a spus Dragnea la B1TV.

Dacă la vârf opţiunile sunt clare, am vcoborât spre baza partidului pentru a lua pulsul candidaturilor. Cu câteva luni în urmă, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, avertiza că „sutele de mii de furnici îşi doresc cu ardoare să aibă un candidat al lor la preşedinţie“. Acum, când Crin Antonescu este istorie, am întrebat furnicuţele din teritoriu pe cine ar vrea candidat din partea PSD. Răspunsul, într-o majoritate covârşitoare, a fost Victor Ponta.

CLUJ Remus Lăpuşan, preşedinte: „Dacă mă întrebaţi pe cine aş vota la prezidenţiale, azi l-aş vota pe Victor Ponta“.

NEAMŢ Ionel Arsene, preşedinte: „Din punctul meu de vedere, şi al majorităţii colegilor mei din PSD, Victor Ponta este cea mai bună soluţie pentru a candida la alegerile prezidenţiale şi sunt convins că ar fi şi cel mai bun preşedinte al României”.

SATU MARE Mircea Govor, preşedinte: „La ora actuală, Victor Ponta este politicianul cel mai serios şi pertinent care ar putea reprezenta România în cea mai înaltă funcţie. Cred că Ponta este modelul de preşedinte pe care-l aşteaptă ţara asta după răul din ultimii ani. E calm, calculat, arbitru. Şi în bătălia cu Antonescu el a fost mai înţelept şi nu a replicat niciodată“.

DOLJ Claudiu Manda, preşedinte: „În tradiţia partidului, preşedintele partidului candidează la funcţia de preşedinte al României“.

BUZĂU Constantin Boşcodeală, preşedinte: „Este evident că domnul preşedinte Ponta este o soluţie foarte bună şi cred că foarte multe persoane îşi pun speranţa în dumnealui. Dar până la urmă, mai este important ca domnul Ponta să şi dorească acest lucru“.

BOTOŞANI Andrei Dolineaschi, preşedinte: „Noi şi până în prezent l-am susţinut pe domnul prim-ministru Victor Ponta şi vom continua să îl susţinem“.

CONSTANŢA Radu Mazăre, primar: „Îl prefer pe Victor Ponta“.

IAŞI Anghel Stanciu, deputat: „Sondajele interne vor desemna candidatul nostru. Partidul îl va susţine pe câştigătorul sondajelor care, cel mai probabil, va fi domnul Ponta“.

VASLUI Adrian Solomon,  deputat: “Încercaţi să faceţi sondaje de opinie cu altcineva. Recomand ziarelor să fie mai serioase. La revedere!”.

BRĂILA Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte: „Mircea Geoană, da, poate să fie o propunere care trebuie luată în calcul, la fel cum trebuie luată în calcul şi conjunctura internaţională, modul în care relaţionezi cu alţii din afara României. Este foarte important lucrul acesta. La urma urmei, reprezinţi statul român. Ştiţi destul de bine că domnul Geoană a stat foarte bine în sondaje până la un moment dat. Lucrurile trebuie discutate într-o anumită conjunctură“.

Topul încrederii: Isărescu, Ponta, Oprescu
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, conduce detaşat în topul încrederii în personalităţile publice, la o distanţă de peste 7 procente faţă de următorul clasat, cu 44,9% încredere multă şi foarte multă, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“ în urmă cu o lună. Premierul Victor Ponta ocupă locul al doilea în clasamentul încrederii: 37,4% din respondenţi declară multă şi foarte multă încredere în liderul PSD. Pe locul al treilea se situează primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu 34,6% din opţiunile exprimate . Proaspătul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se situează pe locul şase, cu un procent de încredere de 27,9% ,Mircea Geoană, cu 24,1% din opţiuni, este ultimul din lista întocmită de premier.

Citeşte şi:

Primul sondaj de opinie după ruperea USL. Cine e de vină

INFOGRAFIE Adevărul despre România: Ce vor românii la Cotroceni: bărbat, tânăr, de dreapta

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite