G4Media: Klaus Iohannis i-a cerut premierului Ludovic Orban să candideze la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis si Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis si Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut, vineri, premierului Ludovic Orban, să candideze la Primăria Capitalei, această variantă fiind considerată singura şansă reală a PNL împotriva Gabrielei Firea, potrivit G4Media.ro, care citează surse apropiate discuţiilor.

„O eventuală candidatură ar reprezenta exit-ul oferit de Cotroceni, dacă Guvernul Orban pică în Parlament şi se declanşează procedura declanşării alegerilor anticipate”, precizează sursa citată. 

Preşedintele a punctat faptul că liberalii ar trebui să se prezinte la locale cu un candidat propriu la alegerile locale. Întrebat dacă partidele de Opoziţie din Bucureşti ar trebui să vină în faţa alegătorilor cu un candidat unic, Iohannis a răspuns: „Nu exclud unele negocieri între partide, dar ca şi principiu un partid care guvernează şi are o reacţie foarte pozitivă în populaţie. PNL este foarte bine cotat în sondaje, un astfel de partid ar trebui să meargă de regulă singur în alegeri pentru a-şi dovedi şi puterea, şi curajul”.

PNL ar urma să-şi decidă candidatul pentru Capitală în luna februarie, la sfârşitul lunii ianuarie fiind făcut un ultim sondaj în care să fie măsuraţi candidaţii liberali cu şanse. Favoritul din rândul liberalilor e considerat europarlamentarul Rareş Bogdan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite