Gabriela Firea: Somez Guvernul PNL Ludovic Orban să renunţe la a-i apăra pe pedofili! Drepturile copiilor trebuie apărate, nu cele ale agresorilor sexuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, somează Guvernul să renunţe la a-i apăra pe pedofili, afirmând că drepturile copiilor trebuie apărate, nu cele ale agresorilor sexuali. ”Domnule prim-ministru Orban, perseverenţa dumneavoastră în greşeală este periculoasă pentru societate”, a transmis Firea, cerând Guvernului să retragă de la CCR contestaţia la legea care priveşte înăsprirea pedepselor pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor.

”Somez Guvernul PNL Ludovic Orban să renunţe la a-i apăra pe pedofili! Drepturile copiilor trebuie apărate, nu cele ale agresorilor sexuali! Cer imperativ Guvernului liberal să revină asupra deciziei de a contesta la Curtea Constituţională legea care înăspreşte pedepsele celor care comit agresiuni sexuale asupra minorilor. Trag un puternic semnal de alarmă asupra efectelor pe termen lung pe care le va avea o astfel de decizie, în condiţiile în care România se confruntă cu un număr mare de violuri sau cazuri de maltratare sexuală a minorilor”, a scris, marţi, pe Facebook, Gabriela Firea.

Primarul general a transmis un mesaj premierului: ”Domnule prim-ministru Orban, perseverenţa dumneavoastră în greşeală este periculoasă pentru societate, tăcerea în acest caz, ca, de altfel, în toate situaţiile dificile, înseamnă laşitate şi complicitate. Deveniţi, pe zi ce trece, un Guvern care acţionează împotriva propriilor cetăţeni”.

Firea susţine că ”suntem în al doisprezecelea ceas: criza sanitară deplorabil gestionată produce efecte pentru toată societatea, iar copiii sunt ţinte directe ale greşelilor guvernamentale”.

”Este imperativ să ne îndreptăm grija şi preocuparea către protejarea drepturilor copiilor, fie că acest lucru înseamnă siguranţă, servicii medicale sau educaţie de calitate. Solicit ferm Guvernului şi prim-ministrului Ludovic Orban o dezbatere serioasă asupra pregătirii începerii noului an şcolar, în condiţii de siguranţă sanitară”, a mai scris Firea.

Aceasta i-a mai transmis premierului că  problemele există, chiar dacă le ignoră.

”Domnule prim-ministru Orban, faptul că ignoraţi problemele reale, nu înseamnă că ele nu există! Cetăţenii se confruntă cu ele zi de zi şi aşteaptă soluţii”, a încheiat primarul general.

Executivul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu legea care majorează pedepsele pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor. Actul normativ, adoptat decizional de către Camera Deputaţilor pe 30 iunie, introduce şi prevederea potrivit căreia violul şi actul sexual cu un minor sunt infracţiuni pentru care prescripţia nu înlătură răspunderea penală.

Guvernul argumentează că reglementarea încalcă Legea fundamentală deoarece „instituie un tratament discriminatoriu între persoanele care au comis infracţiuni de o gravitate similară, în sensul în care nu pot fi identificate raţiuni obiective pentru alegerea acelor infracţiuni care urmează a fi imprescriptibile”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite