Gabriel Ispas şi-a dat demisia din ProRomânia: Alianţa cu ALDE e una a disperării. O alianţă matrimonială cu o fată bătrână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Ispas FOTO Facebook
Gabriel Ispas FOTO Facebook

Victor Ponta a primit o nouă lovitură după ce coordonatorul Pro România Sector 4, Gabriel Ispas, a anuţat vineri că îşi dă demisia din partid. Acesta critică fuziunea cu ALDE şi aminteşte că Pro România s-a format „ca reacţie la demersurile despotice şi autocrate ale domnilor Dragnea şi Tăriceanu”.

Ispas critică faptul că deciziile partidului sunt luate de un număr „extrem de limitat” de membri şi îi reproşează lui Ponta că nu a criticat la alegerile locale pentru funcţia de primar al Capitalei.

„Motivele sunt numeroase şi nu le voi prezenta în această scrisoare. Nu pot, însă, să nu îţi spun ceea ce este evident: în partidul pe care îl conduci, ideea de participare la decizii este redusă la un număr extrem de limitat de persoane.

Am fost singurul care a spus, la momentul realizării alianţei pe Bucureşti, că proiectul nu este realizabil şi că nu este oportun să ne asociem cu un partid inexistent, care se baza exclusiv pe nivelul de încredere de care beneficia Robert Negoiţă. Am susţinut că este cazul să îţi asumi candidatura la funcţia de primar general şi să intri în luptă…în schimb, ai pus un candidat care, în ciuda bunei intenţii, nu avea cum să iasă în evidenţă…şi, chiar şi atunci când avea iniţiativă, aveau grijă consultanţii să….Ţi-am spus, poate între puţinii care au avut curajul să o facă, că fuziunea cu partidul domnului Tăriceanu este o eroare majoră şi că electoratul va sancţiona modul în care aceste mişcări sunt realizate”, îi transmite Ispas lui Victor Ponta într-o postare pe blogul personal.

Acesta aminteşte că Pro România s-a format ca o reacţie la „demersurile despotice” ale lui Dragnea şi Tăricenau, şi subliniază ca alianţa cu ALDE este una a „disperării” şi a „ultimei speranţe”.

„Ca o ironie a istoriei recente, PRO România s-a format ca reacţie la demersurile despotice şi autocrate ale domnilor Dragnea şi Tăriceanu! Cei care s-au opus gândirii domnului Tăriceanu nu mai sunt azi în partid, iar domnia sa devine membru al partidului celor care nu-l mai voiau! Această alianţă, fără doctrină şi fără viziune clară, pare a fi o alianţă matrimonială cu o fată bătrână, lipsită de alţi peţitori. O alianţă a disperării, a ultimei speranţe, pe care alegătorii nu au cum să o vadă cu ochi buni!

Victor, nu mi-am depus dosar pentru a fi candidat pentru Parlament, pentru că decizia mea o ştiai! Am plecat din PSD, după 19 ani cu bune şi rele, pentru că nu am putut accepta că dl Dragnea şi acoliţii săi dau lovituri la temelia statului de drept, prin mijloace viclene. Să nu uităm că, în toată acea perioadă, domnul Tăriceanu era aliatul de nădejde al lui Liviu Dragnea!

Ce ţi-e şi cu răzbunarea politică….azi echipa din PSD care a făcut rău justiţiei şi educaţiei este în afara locurilor eligibile pentru parlament, iar în partidul care se voia start-up candidează pe prima poziţie la Senat Călin Popescu Tăriceanu”,  conchide Ispas.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite