Gabriel Leş: Întoarcerea la valorile pe care însuşi Occidentul s-a întemeiat începe să devină tot mai incorectă politic. Ce spune despre miza alegerilor din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Gabriel Leş, fost ministru al Apărării. FOTO Eduard Enea
Senatorul Gabriel Leş, fost ministru al Apărării. FOTO Eduard Enea

Senatorul Gabriel Leş, fost ministru al Apărării, a taxat dur mai multe poziţionări ale celor din USR-PLUS, printre care declaraţia lor referitoare la valorile creştin-democrate şi faptul că au refuzat să depună jurământul de consilieri cu mâna pe Biblie.

„Pe bună dreptate ne putem întreba de ce alegerile prezidenţiale din SUA de anul acesta au dat naştere la atâtea controverse, polemici şi chiar ură? Polarizarea societăţii americane nu este un fapt inedit, însă polarizarea societăţii internaţionale în jurul acestor alegeri este într-adevăr fără precedent. Este de ajuns o scurtă trecere în revista a forumurilor de dezbateri şi a platformelor social media din România pentru a constata agresivitatea viscerală cu care taberele se confruntă. Şi totuşi, ce a pus lumea pe jar? Programele electorale ale celor două tabere, republicană şi democrată? Politicile fiscale, obiectivele de politică externă, reforma din sănătate? NU! Pentru că aceste alegeri nu au fost despre programe şi proiecte, ci totul s-a transformat într-o confruntare ideologică. Globalism versus suveranism; conservatorism versus progresism. Agresivitatea cu care agenda progresistă este promovată a făcut ca oamenii cu valori conservatoare, care preţuiesc credinţa, familia, naţiunea să iasă din confortul propriei locuinţe şi să-şi apere modul de viaţă”, a scris pe pagina sa de Facebook senatorul Gabriel Leş. 

Fostul ministru al Apărării a subliniat faptul că şi la nivelul Statelor Unite a avut loc luptă între valorile conservatoare şi creştine, pe de o parte, şi cele progresiste, pe de altă parte. „Revoluţia sexuală, ateismul militant, neomarxismul politic şi cultural sunt promovate de un nucleu dur în rândul taberei democrate. Iar acest nucleu va urmări să-şi impună cât mai multe obiective pe agenda (prezumtiv) noii administraţii. Chiar dacă unii sunt de părere că Joe Biden face parte din tabăra moderată, este deja evident că va face concesii majore. Şi totuşi, oricât de improbabil pare în acest moment, jocul nu este închis, chiar daca unii lideri n-au rezistat impulsului de a-l felicita pe cel proiectat exclusiv de presă ca fiind viitorul preşedinte. Să nu uităm de ce societeta ameriacană l-a adus pe Donald Trump la putere (sancţionând dur politicienii "mainstream") cu un discurs radical, tocmai după cel mai mare superstar politic al vremurilor, Barack Obama. Democraţii sunt pe cale să repete aceleaşi greşeli care vor conduce la o polarizare explozivă a societăţii. Iar meciul devine global. În forurile europene se discută deja despre introducerea toaletelor "intersex", în vreme ce următorul agent 007 din celebra serie cinematografică James Bond va fi intepretat de o tânără. Ni se spune că lumea evoluează, se emancipează, chiar şi atunci când regresul moral este îngrijorător. Dar în ciuda faptului că agenda neomarximului cultural şi politic pare a fi pe val, nu înseamnă că trebuie să privim nepăsători cum o civilizaţie clădită pe valorile creştinătăţii este declarată non-grata peste noapte”,a completat Leş.  

Senatorul PSD susţine că şi România va trebui să aleagă între cele două mari discursuri. „Aceasta este miza alegerilor de anul acesta din SUA, iar societatea românească va trebui să răspundă la acestă provocare mai curând decât vă imaginaţi. Avem deja lideri de partide în România care cataloghează la scenă deschisă ideile creştine/conservatoare ca fiind, citez, "vomitive". Am asistat cu toţii la spectacolul grotesc în care membrii unui partid s-au scandalizat de perspectiva depunerii jurământului cu mâna pe Biblie. Aşadar, întoarcerea la Dumnezeu si la valorile pe care însuşi Occidentul s-a întemeiat începe să devină tot mai „incorectă politic". Pentru cetăţenii României este vremea deciziilor. Eu am decis! Deşi parcursul s-ar putea să-mi fie mult mai anevoios, sunt şi rămân un creştin cu valori spiritual morale de neclintit”, a conchis Gabriel Leş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite