Gabriel Leş, despre discursul lui Iohannis: O înşiruire de lozinci sterile; România nu poate încăpea pe mâna unor novici, România are nevoie de PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Les - FOTO Eduard Enea
Gabriel Les - FOTO Eduard Enea

Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Leş a criticat discursul preşedintelui Klaus Iohannis de aseară, pe care îl cataloghează drept o „înşiruire de lozinci sterile”. Acesta a lăudat apoi guvernarea PSD şi afirmă că „de guvernările PSD se leagă cele mai prolifice perioade din istoria post-decembristă a României”.

„Nu am auzit un contra-argument viabil, un reproş punctual. Totul este o înşiruire de lozinci sterile. Cifrele venite chiar de la UE plasează România pe podiumul creşterii şi dezvoltării economice în Uniunea Europeană. Românii simt aceste realităţi în viaţa de zi cu zi, şi totuşi se alimentează o psihoză generalizată, lispită de argumente coerente, împotriva PSD. Nu puţine state din Europa traversează actualmente crize politice cu efecte semnificative asupra actului de guvernare. Observam însă, o diferenţă fundamentală în ce priveşte situaţia din România. Confruntarea politică, viscerală de-a dreptul, nu se consumă în jurul unor proiecte, a unor obiective, a unor idei cu privire la ce ar fi de făcut pentru ţară”, a afirmat Gabriel Leş pe Facebook.

Ministrul a adăugat apoi că beneficiile guvernării PSD sunt certe şi că de guvernările PSD se leagă „cele mai prolifice perioade din istoria post-decembristă” a ţării. Leş a criticat apoi şi partidul lui Victor Ponta, Pro România, pe care îl numeşte „o improvizaţie sinistră”.

„Nu ştiu cât am învăţat din lecţia scrutinului la Europarlamentare. Diagnosticul este complex, întrucît nu este lesne de explicat (sau acceptat) cum se face că deşi beneficiile guvernării PSD sunt certe, imaginea partidului a avut de suferit.  De guvernările PSD se leagă cele mai prolifice perioade din istoria post-decembristă a României. Începând cu accederea în UE şi NATO, şi terminând cu cele mai ample intervale de creştere economică, Partidul Social Democrat a fost un reper.

Realităţile socio-economice din ţara noastră relevă că politicile de stânga sunt esenţiale, chiar dacă unii au încercat să trivializeze inclusiv discursul în cheie doctrinară. A devenit aproape frivol să vorbeşti astăzi în România de politici de stânga şi de dreapta.  Nu cred că putem continua aşa. Este nevoie de o resetare a jocului.  Nu pot concepe ca improvizaţii sinistre de tip Pro-România să devină o alternativă”, a mai notat ministrul Apărării.

În încheiere acesta a subliniat că problemele României nu pot fi rezolvate nici de liberali şi nici de „camarila cu epoleţi şi reflexe neo-marxiste a domnului Barna” şi că ţara noastră „are nevoie” de PSD.

„Soluţiile la problemele României reale nu am văzut să vină de la «antreprenorii» rapace cu papion ai dlui Iohannis, şi nici de la camarila cu epoleţi şi reflexe neo-marxiste a dlui Barna. Lumea se schimbă, regiunea freamătă, iar România nu poate încăpea pe mâna unor novici, sau aventurieri romantici. România are nevoie de PSD, iar PSD-ul are nevoie de curaj pentru a fi la înălţimea renumelui care l-a consacrat”, a conchis Leş.

La două zile după ce ALDE a ieşit de la guvernare, preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac la adresa PSD. Şeful statului a anunţat că a respins toate propunerile de miniştri pentru Guvernul Dăncilă şi a cerut din nou demisia premierului.

„Degringolada de la nivelul guvernării, care s-a accentuat în aceste zile, confirmă dispreţul cu care PSD şi ALDE continuă să-i trateze pe români. Propriile lor interese sunt, din nou, mai presus de interesele cetăţeanului şi de guvernarea acestei ţări pentru oameni”, a declarat preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite