Gabriel Oprea: „Fuziunea PSD –UNPR nu este o prioritate imediată, se va realiza într-o anumită perspectivă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea este vicepremier în Guvernul Ponta
Gabriel Oprea este vicepremier în Guvernul Ponta

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că fuziunea dintre PSD şi UNPR nu este o prioritate imediată, dar a subliniat că relaţia dintre cele două partide este excelentă, conform Agerpres.

 „Aşa cum a afirmat şi primul-ministru Victor Ponta, fuziunea nu este o prioritate imediată. Colaborarea dintre PSD şi UNPR este excelentă şi pe linie politică şi pe linie guvernamentală. Eu particip la toate şedintele Biroului Permanent Naţional al PSD, în Guvern lucrăm foarte bine împreună, iar la nivel local colegii mei au o relaţie foarte bună cu organizaţiile locale ale PSD. Fuziunea dintre PSD şi UNPR se va realiza, într-o anumită perspectivă'“, a precizat liderul progresiştilor.


La sfârşitul săptămânii trecut, Congresul PSD a adoptat o rezoluţie care deschide calea fuziunii dintre PSD – UNPR. Însă, analizând mesajele liderilor PSD şi UNPR, rezultă că fuziunea nu se va produce în viitorul foarte apropiat. 

În urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta declara: „nu a mai fost o chestiune foarte urgentă (n.r. fuziunea) pentru că noi de fapt colaborăm foarte bine. Avem un grup comun, domnul Oprea este membru al Guvernului, nu a mai fost o chestiune arzătoare. Luăm acordul Congresului, după aceea va avea şi UNPR un Congres şi facem procedurile, dar nu mai este motiv de grabă din moment ce funcţionăm foarte bine, nu avem nicio sincopă“, explica liderul social-democrat.

PNL şi PC invitaţi la Congresul PSD, UNPR aliat cu statul special

În cadrul congresului PSD, premierul Victor Ponta a făcut o distincţie explicită între membrii USL, trecând PNL şi PC la capitolul de invitaţi alături de UDMR şi PPDD, şi tratând UNPR cu statutul de invitat special. În cadrul Congresului, Victor Pontaa spus: „UNPR nu este considerat doar un invitat  la acest congres, este aliatul nostrum“.  În replică, liderul UNPR ,Gabriel Oprea, a precizat: „colaborarea dintre PSD şi UNPR înseamnă pentru mine întoarcerea acasă.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite