Politică

articolul anterior articolul urmator

Gabriela Firea, despre protestul de sâmbătă: Nu fug pe Marte de 10 august, voi fi în Bucureşti

7
9 Aug 2019 14:53:57
Autor: Laurenţiu Sirbu
Gabriela Firea Inquam Photos/George Calin
Gabriela Firea Inquam Photos/George Calin

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a transmis vineri, după ce şi-a delegat atribuţiile către viceprimarul Aurelian Bădulescu pentru ziua de 10 august, când vor fi manifestaţii în Capitală, că nu fuge „nici pe Marte, nici pe altă planetă”, că va fi în Bucureşti în ziua protestelor.

„Un consilier PNL ridicol şi frustrat a lansat azi acuzaţia ca fug de răspundere, chiar în această perioadă, când în Bucureşti sunt aprobate mai multe adunări publice. Dacă ar fi venit mai des pe la Primărie sau ar fi citit legea, ar fi aflat că dacă un primar îşi deleagă anumite atribuţii, nu înseamnă că se derobează de responsabilitate. Îl anunţ public pe acel consilier PNL incompetent şi chiulangiu care a lipsit la o treime din şedinţele Consiliului General şi ale comisiilor de specialitate, că nu fug nici pe Marte şi nici pe altă planetă. Sunt în ţara, în Bucureşti, şi azi, şi pe 10 august, lucrez deci şi azi şi mâine, împreună cu toată echipa care se ocupă de adunările publice, pentru a asigura tot ce ţine de Primăriei Capitalei. Nu fug de răspundere, aşa cum nu am făcut-o niciodată, şi, spre deosebire de detractorul meu, nu mă ocup cu răspândirea de informaţii false. Ieri, spre exemplu, Viceprimarul Bădulescu a participat ca reprezentat al Primăriei Capitalei la o şedinţă, la Jandarmerie, de câteva ore. În acest timp, eu eram pe şantiere, pentru a verifica stadiul lucrărilor de investiţii realizate de Primăria Capitalei sau în grupuri de lucru. Spre deosebire de opoziţia din CGMB care se face că munceşte, obosind de atâta dat cu părerea, noi chiar muncim”, a transmis Firea într-un comunicat de presă.

Consilierul PNL Ciprian Ciucu a anunţat, vineri, pe Facebook, că primarul general, Gabriela Firea, şi-a delegat atribuţiile către viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, pentru zilele de 8 -11 august, adică inclusiv 10 august, zi în care este anunţat iar protest în Piaţa Victoriei. 

„10 August, deci Firea dispare din peisaj. La fel ca dată trecută, îi deleagă şi acum lui Bădulescu atribuţiile pe ordine publică. Dar ce să vezi, atribuţiile de primar pot ajunge chiar mai jos, la Şeful Poliţiei Locale. Asta dacă şi Bădulescu alege să dispară şi el ca măgarul în ceaţă”, a scris consilierul PNL, pe Facebook.

Potrivit documentului publicat de Ciucu, viceprimarul Aurelian Bădulescu va fi sprijinit, „în exercitarea atribuţiilor” de către şeful Poliţiei Locale din Bucureşti, Mihai Răsica. Anul trecut, pe 10 august, Gabriela Firea s-a aflat într-o vizită de lucru în Estonia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

_wakki m
9.08.2019, 15:01:30

păi dacă ești în București și ești la post, de ce să mai delegi atribuțiile altcuiva ? Firea, la fel ca toate celelalte târâturi și jigodii de la Haznaua 3, este convinsă că poate prosti lumea în față oricând și oricât

+3 (3 voturi)
pathfinder
9.08.2019, 15:38:02

Corect. Daca tot e in Bucuresti de ce dracu' si-a delegat atributiile? Vad ca fufa n-a motivat in nici un fel decizia.

+2 (2 voturi)
Constantin Caratase
9.08.2019, 15:03:13

Asta am inteles, pe 10 esti aici. Dar dupa aia nu faci totusi o excursie acolo? Cica Marte nu are primar. A fost unul, dar a facut planeta praf si acum e vacant postul, iar cum tu esti capabila de orice, poate refaci tu planeta, cum ai facut si cu capitala. Deosebirea e ca acolo nu sunt asa multe cladiri si dealurile sunt cam goale. Dar asta iti va aminti de Bacaul natal, asa ca nu iti va fi dor de casa, precum ne va fi noua de tine. Insa ne simtim capabili sa induram aceasta grea suferinta. Drum bun!

+4 (4 voturi)
kalu kalu
9.08.2019, 15:37:31

Comentariu considerat abuziv.

Nedelcu Steli
9.08.2019, 16:27:57

Da doamna, dar tot inutila ramenati!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)