Gabriela Firea, despre protestul de sâmbătă: Nu fug pe Marte de 10 august, voi fi în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea Inquam Photos/George Calin
Gabriela Firea Inquam Photos/George Calin

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a transmis vineri, după ce şi-a delegat atribuţiile către viceprimarul Aurelian Bădulescu pentru ziua de 10 august, când vor fi manifestaţii în Capitală, că nu fuge „nici pe Marte, nici pe altă planetă”, că va fi în Bucureşti în ziua protestelor.

„Un consilier PNL ridicol şi frustrat a lansat azi acuzaţia ca fug de răspundere, chiar în această perioadă, când în Bucureşti sunt aprobate mai multe adunări publice. Dacă ar fi venit mai des pe la Primărie sau ar fi citit legea, ar fi aflat că dacă un primar îşi deleagă anumite atribuţii, nu înseamnă că se derobează de responsabilitate. Îl anunţ public pe acel consilier PNL incompetent şi chiulangiu care a lipsit la o treime din şedinţele Consiliului General şi ale comisiilor de specialitate, că nu fug nici pe Marte şi nici pe altă planetă. Sunt în ţara, în Bucureşti, şi azi, şi pe 10 august, lucrez deci şi azi şi mâine, împreună cu toată echipa care se ocupă de adunările publice, pentru a asigura tot ce ţine de Primăriei Capitalei. Nu fug de răspundere, aşa cum nu am făcut-o niciodată, şi, spre deosebire de detractorul meu, nu mă ocup cu răspândirea de informaţii false. Ieri, spre exemplu, Viceprimarul Bădulescu a participat ca reprezentat al Primăriei Capitalei la o şedinţă, la Jandarmerie, de câteva ore. În acest timp, eu eram pe şantiere, pentru a verifica stadiul lucrărilor de investiţii realizate de Primăria Capitalei sau în grupuri de lucru. Spre deosebire de opoziţia din CGMB care se face că munceşte, obosind de atâta dat cu părerea, noi chiar muncim”, a transmis Firea într-un comunicat de presă.

Consilierul PNL Ciprian Ciucu a anunţat, vineri, pe Facebook, că primarul general, Gabriela Firea, şi-a delegat atribuţiile către viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, pentru zilele de 8 -11 august, adică inclusiv 10 august, zi în care este anunţat iar protest în Piaţa Victoriei. 

„10 August, deci Firea dispare din peisaj. La fel ca dată trecută, îi deleagă şi acum lui Bădulescu atribuţiile pe ordine publică. Dar ce să vezi, atribuţiile de primar pot ajunge chiar mai jos, la Şeful Poliţiei Locale. Asta dacă şi Bădulescu alege să dispară şi el ca măgarul în ceaţă”, a scris consilierul PNL, pe Facebook.

Potrivit documentului publicat de Ciucu, viceprimarul Aurelian Bădulescu va fi sprijinit, „în exercitarea atribuţiilor” de către şeful Poliţiei Locale din Bucureşti, Mihai Răsica. Anul trecut, pe 10 august, Gabriela Firea s-a aflat într-o vizită de lucru în Estonia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite