Gabriela Firea îi dă în judecată pe Nicuşor Dan şi Roxana Wring. „Am ales singura cale pe care o mai avem la dispoziţie pentru a opri manipularea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea Inquam Photos/George Calin
Gabriela Firea Inquam Photos/George Calin

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a depus la Tribulanul Bucureşti două cereri de chemare în judecată împotriva fostului preşedinte USR, Nicuşor Dan şi a consilierului general USR, Roxana Wring. Firea le solicită celor doi daune morale de 100.000 de euro, acuzându-i că au manipulat opinia publică.

Gabriela Firea transmite într-un comunicat de presă citat de Digi24 că cei doi „au făcut publice, în mod repetat, afirmaţii false, calomniatoare, la adresa Primarului General şi a Primăriei Municipiului Bucureşti, în presă şi prin intermediul reţelelor de socializare online”.

Primarul a mai explicat că cei doi au avut o campanie de defăimare şi că a ales „singura cale pe care o mai avem la dispoziţie” pentru a opri manipularea publică.


„Este mai mult o acţiune de interes public decât una privată: încrederea populaţiei în instituţiile statului poate fi afectată cu uşurinţă prin răspândirea în spaţiul public a unor informaţii eronate. În cele două speţe, ca şi cu alte ocazii peste care am trecut, se aduc acuzaţii total nefondate faţă de acţiuni municipale, fără nicio probă care să le susţină. Practicarea unor astfel de campanii defăimătoare, prin care se transmite în mod repetat că Primăria Capitalei ar prejudicia în vreun fel interesele populaţiei, are ca efect să scadă credibilitatea instituţiei publice. Doresc să descurajez astfel de comportamente în societatea românească, de aceea am ales singura cale pe care o mai avem la dispoziţie - cea legală. Nu este neapărat cea mai comodă cale, dar prefer să optez pentru o astfel de conduită decât să aleg - aşa cum au optat ei - pentru calea uşoară a manipulării publice", se mai arată în mesajul primarului.

Prin cererile înaintate se solicită Tribunalului să constate încălcarea dreptului la imagine a Primarului General şi obligarea de a formula scuze publice - prin intermediul mijloacelor mass media - presa scrisă şi televiziune.

O altă solicitare priveşte acordarea de daune morale în cuantum de 100.000 de euro, sumă ce va fi destinată unor proiecte sociale, conform comunicatul PMB. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite