Gabriela Firea: Dacă eram ministrul Muncii, eu mă aşezam la uşa domnului Orban şi intram în greva foamei, ca să se majoreze alocaţiile copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea critică Guvernul pentru amânarea creşterii alocaţiilor. Inquam Photos / Alexandru Prepelita
Gabriela Firea critică Guvernul pentru amânarea creşterii alocaţiilor. Inquam Photos / Alexandru Prepelita

Primarul general Gabriela Firea a declarat, miercuri seară, că Guvernul Orban este caracterizat de ”lipsa de compasiune faţă de ceţăţeni”. ”Dacă eram ministru al Muncii, eu mă aşezam la uşa domnului premier Orban şi nu mai plecam de acolo, intram în greva foamei ca să se majoreze alocaţiile copiilor”, a spus Firea.

Gabriela Firea a fost întrebată, miercuri seară, la Antena 3, cum caracterizeză Guvernul Orban şi a spus: ”Lipsă de compasiune faţă de ceţăţeni şi absenţa milei faţă de concetăţeni”.

Firea a afirmat că s-a bucurat că există un ministru al Muncii femeie, crezând că va exista mai multă compasiune pentru români.

”M-am gândit că va fi sensibilă la problemele oamenilor. Ce constatăm: niciun muşchi pe faţă nu se mişcă atunci când vorbim despre faptulccă avem o lege, propusă de PSD votată în Parlament, promulgată de preşedintele ţării, termen prorogat de către Guvernul PNL. Dacă eram ministru al Muncii, eu mă aşezam la uşa domnului premier Orban şi nu mai plecam de acolo, intram în greva foamei ca să se majoreze alocaţiile copiilor. Cum poţi să fii ministul Muncii şi să nu te intereseze un proiect atât de important, de vital?", a spus Gabriela Firea.

Ea a vorbit şi despre aşteptările pensionarilor: ”Cum să nu te doară sufletul că pensionarii au avut un nivel de aşteptare pentru pensia minimă, un nivel de aşteptare pentru punctul de pensie (...) Ei răspund în şabloane «Se vor mări pensiile cum spune legea», dar legea poate fi modificată prin Ordonanţă de Urgenţă. Este o manipulare prin omisiune, ca să nu spun minciună”. 

Primarul general a repetat că ar fi intrat în greva foamei la uşa premierului, până nu primea promisiunea ”că se vor găsi bani, aşa cum se împrumută domnul Cîţu zilnic”.

În 16 ianuarie, Guvernul a amânat dublarea alocaţiilor, până la 1 august. 

În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la alocaţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite