Politică

articolul anterior articolul urmator

Gabriela Firea îi răspunde lui Cîţu: Mă autodenunţ. Va fi cutremur politic!

35
18 Jan 2020 13:28:12
Autor: News.ro
Gabriela Firea FOTO Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Gabriela Firea FOTO Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Primarul Capitalei Gabriela Firea îi răspunde ministrului Finanţelor Florin Cîţu, pe care îl numeşte ”primul speculant pe curs al ţării” şi care a acuzat-o că a cheltuit banii PMB în scop electoral, spunând că a tăiat robinetul firmelor căpuşă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei-cele mai multe ale unor membri sau/şi simpatizanţi/ sponsori ai PDL-PNL.

”Nu mai petreceţi, mâncaţi, beţi şi staţi prin curent şi praf, în birourile ministeriale!  Mă sună presa de dimineaţă, să-mi ceară reacţie cu privire la ce a zis vremelnicul şef peste Finanţele ţării despre mine şi Primăria Capitalei. Da, mă autodenunţ: am folosit bugetul Capitalei pentru oameni - ceea ce dumnealui numeşte în “scop electoral”. Da, recunosc: am alocat resurse cu nemiluita pentru spitale, cumpărarea de noi autobuze, ambulanţe, lărgirea de artere, modernizarea ţevilor de termoficare, consolidarea clădirilor cu bulină, sprijin financiar pentru persoane cu dizabilităţi, femei însărcinate, nou născuţi, familii monoparentale, tratamente FIV-proiecte în premieră -, recuperarea parcurilor, a spaţiilor verzi, plus subvenţiile la transport şi energie termică etc.   

Şi da, am tăiat robinetul firmelor căpuşă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei-cele mai multe ale unor membri sau/şi simpatizanţi/ sponsori ai PDL-PNL. De asta ţipă toţi acum, în campanie! Vor din nou unul de-al lor la Primărie, să facă ce ştiu ei mai bine! Mult pentru afacerile lor, puţin pentru cetăţeni!”, susţine Firea.
 
”Companiile municipale care sunt şi rămân ale cetăţenilor nu sunt bune, pentru că fac treabă de calitate şi economii la buget! Să vină din nou căpuşele lor, să se mufeze la banii bucureştenilor!”, adaugă ea.
  
Firea anunţă că va organiza o conferinţă de presă şi va răspunde punctual ”aberaţiilor transmise de ministrul de finanţe-primul speculant pe curs al ţării!”
 
”Inclusiv cât avem cu toţii de plătit, de pe urma împrumuturilor şi a deciziilor controversate privind retrocedări în parcuri ale unor primari de dreapta. Aşa de buni pentru bucureşteni, încât au lăsat în urma lor zero proiecte realizate dar sute de milioane de euro datorate”, adaugă ea.
 
Ei îl invită şi pe ministrul Finanţelor la conferinţă ”să spună în faţa bucureştenilor de ce a tăiat de la 55 la 50% cota pentru anul acesta, alocată Primăriei Generale iniţial, ştiind din start că banii vot fi insuficienţi pentru nevoile Capitalei, în condiţiile în care Bucureştiul contribuie cu 25% la PIB-ul României iar PMB primeşte un infim procent de 0,6, fiind singurăaprimărie din ţara care nu este lăsată să colecteze impozite locale. 
  
”Va urma! Va fi cutremur politic!”, avertizează Firea.
 
Citeşte şi: Florin Cîţu: Firea, un primar general incompetent şi iresponsabil. Foloseşte bugetul primăriei în scop electoral

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

35 Comentarii

Constantin Gadea
18.01.2020, 13:55:37

MAI FRATILOR, TURBATII NU VA IARTA ! SI SINGURA ARMA CARE VA POATE SALVA SE NUMESTE ,,ALEGERI ANTICIPATE URGENTE".

+3 (5 voturi)
Constantin Gadea
18.01.2020, 13:56:19

FARA ANTICIPATE, PARLAMENTARELE VOR FI CASTIGATE DE PSD +X +Y +Z, IN MOD SIGUR. 1) Fiindca PSD-ul dispune de bani foarte multi si are ordin sa nu piarda alegerile parlamentare. 2) Fiindca stiu ce au de facut si sunt hotarati sa faca. 3) Fiindca PSD-ul se reorganizeaza, se intareste neincetat, iar guvernarea dreptei –care e oscilanta, neconsolidata, nesigura si bruiata de PSD - va face ca nemultumirile populatiei sa creasca treptat si increderea in liberali sa slabeasca continuu. Un singur parlamentar liberal cumparat, la bucata, de catre PSD, poate determina o suta de mii de cetateni romani sa nu mai voteze PNL. Dar PSD poate cumpara multi parlamentari, poate cumpara chiar un partid intrg si nu este exclus sa ne trezim cu un partid fantoma –nou creat – care sa candideze alaturi de PSD. Se impune, deci, sa avem alegeri parlamentare anticipate, pe cat este posibil, urgente !

+3 (3 voturi)
mindrescu costel
18.01.2020, 13:56:47

fara harakiri woody

+2 (2 voturi)
Gigel Gigel
18.01.2020, 14:03:32

Firea a ocolit subiectul. N-a spus de ce a crescut salariile în primărie de 3 ori sau de ce a îndatorat Bucureştiul pe 20 de ani pentru plata "subvenţiei pentru căldură". Conform "autodenunţului", recunoaşte că PMB ar fi avut bani, dar a ajuns în "faliment nedeclarat" pentru ca a decis ea să cheltuie banii alftel...

+5 (7 voturi)
moftronix
18.01.2020, 14:34:16

In domeniul CONSOLIDĂRII clădirilor cu BULINĂ ROȘIE primarul Firea a realizat in 3 ani de 10 ori mai mult decât toți primarii de dinaintea dânsei in 26 de de ani.

-8 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (35)