Gabriela Firea revine la ameninţările cu plângere penală. Ce miniştri a luat în vizor fostul primar al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediafax / Alexandru Dobre
Mediafax / Alexandru Dobre

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a revenit la ameninţările cu plângere penală, abordare pentru care era cunoscută din perioada în care era primar al Capitalei. De data aceasta, în vizorul lui Firea au intrat ministrul Muncii Raluca Turcan şi ministrul Finanţelor Alexandru Nazare, pe care-i acuză că nu vor să aplice amendamentul PSD de majorare a alocaţiilor pentru copii.

Firea a explicat că Guvernul nu vrea să pună în aplicare o lege adoptată de Parlament şi promulgată de şeful statului. Amendamentul PSD prevede creşterea alocaţiilor la 300 de lei pentru copiii de la 2 ani la 18 ani, şi la 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani, inclusiv pentru copiii cu dizabilităţi.

Amendamentul PSD se referă la majorarea alocaţiei astfel cum prevedea legea privind dublarea alocaţiei de stat pentru copii.

„Avem o lege în vigoare, este vorba despre legea 14/2020, care prevede dublarea alocaţiilor, lege care a fost promulgată şi de preşedintele ţării, de asemenea a fost declarată constituţională de către CCR. Ce se întâmplă de un an şi jumătate, de când avem guvernarea PNL, iar apoi PNL-USR: modalităţi de tergiversare a aplicării acestei legi. (...) Aş vrea să ştiu ce explicaţii dau aceşti politicieni familiilor din România că nu au găsit bani în buget pentru o sumă infimă, 0,27%, şi au găsit bani pentru tot felul de achiziţii care nu erau urgente, nu erau presante.

În schimb, pentru copii nu numai că nu au avut milă şi atenţie, dar nici măcar nu au oferit un procent infim care nu însemna altceva decât aplicarea legii în vigoare. Ar dori să ajungem să depunem plângeri penale. Noi nu suntem cu plângeri penale, politica se face în Parlament, dar asta este calea. Nouă ne spun juriştii: dacă legea nu se aplică, plângere penală pentru abuz în serviciu pentru miniştrii care nu o aplică - începând cu premierul, ministrul de finanţe, ministrul muncii. Deci, asta este următoarea etapă, nu ne lăsăm”, a declarat Gabriela Firea într-o intervenţie pentru Antena 3.

În replică, Raluca Turcan a precizat că nu vrea să intre într-o dezbatere politicianistă.

„Este o declaraţie, aşa cum aţi spus. Nu are rost să intru într-o dezbatere care este pur politicianistă. E o lipsă de respect dacă aş comenta o declaraţie politicianistă”, a declarat Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite