Încă două plecări din PDL: Gabriel Berca şi Valerian Vreme. Berca: „Oamenii lui Blaga tranzacţionează partidul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Berca a demisionat din PDL
Gabriel Berca a demisionat din PDL

Gabriel Berca a demisionat, miercuri, din PDL, acuzându-l pe liderul partidului Vasile Blaga că patronează blaturile cu puterea din organizaţia Bacău.

Gabriel Berca a explicat pentru adevarul.ro motivele demisiei sale, acuzând actuala conducere a partidului de înţelegeri subterane cu USL.

„Susţinătorii domnului Blaga vor să instaleze în fruntea PDL Bacău o echipă de conducere care nu a participat nici la alegerile locale, nici la alegerile parlamentare, nici la referendum“, a acuzat Berca.

El s-a referit la faptul că Gheorghe Flutur, în înţelegere cu Romeo Stavarache a instalat-o în fruntea PDL Bacău pe Tudoriţa Lungu, fost prefect de Bacău.

Berca a susţinut că oamenii instalaţi de Blaga au un blat la nivel local cu USL pentru a-şi menţine apropiaţii în funcţii.

Presa locală a relatat că Viorica Drăgănuţă, şefa Casei de Asigurări din judeţ, instalată de PDL este menţinută de USL în funcţie. Şi acesta în condiţiile în care Constantin Drăgănuţă, unul dintre membrii noii conduceri a organizaţiei PDL, „trage sforile “ pentru ca PDL să nu facă opoziţie în faţa USL.

Preşedintele Traian Băsescu l-a numit pe Gabriel Berca, la finalul lunii martie, în funcţia de consilier prezidenţial, începând cu data de 1 aprilie.

Gabriel Berca a fost ministru al Administraţiei şi Internelor în Guvernul Ungureanu. El a fost de asemenea secretar general al Guvernului în perioada în care Executivul era condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Tot astăzi a demsionat din PDL şi deputatul Valerian Vreme. Deputatul  Vreme a demisionat, miercuri, din PDL, deoarece nu se mai regăsea în actualul proiect politic al partidului.

"Astăzi la ora 11.00, mi-am depus demisia din partid la Biroul Naţional. În continuare însă voi activa ca deputat independent, dar, la un moment, dat voi adera la o formaţiune politică. Eu sunt deputat de Oneşti, o zonă cu multe probleme economice, şi, prin urmare, adeziunea mea la o formaţiune politică va depinde de modul în care problemele zonei vor găsi sprijin“, a precizat Valerian Vreme pentru adevarul.ro.

Deputatul a mai precizat că unul din motivele pentru care a demisionat din partid a fost detaşarea PDL de preşedintele Traian Băsescu. 

Deputatul Mihaela Stoica a anunţat, luni, conducerea Camerei Deputaţilor că a demisionat din PDL şi că va activa ca parlamentar independent.

Mihaela Stoica este al doilea parlamentar nemţean care a demisionat din PDL în cursul săptamanii trecute, dupa ce, marţi, senatorul Leonard Cadar a anunţat în plen că pleacă din PDL şi va activa ca senator independent.


Mihaela Stoica a fost aleasă deputat în colegiul 2 Piatra Neamţ, la redistribuirea naţionalaă, fiind la al doilea mandat de parlamentar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite