Gândirea unui stalinist. Teodorovici vrea să interzică românilor să lucreze în străinătate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare câştig al românilor de la integrarea în Uniunea Europeană, şansa de a lucra şi a se realiza în străinătate, ar urma să fie anulat dacă Orlando Teodorovici şi-ar impune ideile la nivel european. Ministrul de Finanţe propune anularea unui drept fundamental în Uniunea Europeană şi anume libera circulaţie a forţei de muncă.

Piaţa unică europeană se bazează pe libera circulaţie a persoanelor şi a capitalurilor. Toţi cetăţenii europeni se pot stabili unde doresc şi pot lucra oriunde îşi găsesc o slujbă potrivită. Acum, Teodorovici propune ca acest drept să fie acordat numai pentru o perioadă de cinci ani, după care oamenii ar trebuie să se mute în altă ţară a Uniunii Europene sau să revină acasă. 

A veni cu ideea restricţionării acestui drept înseamnă scoaterea României din Uniunea Europeană. În acest moment, avantajul major al europenilor este tocmai accesul garantat în orice ţară a Uniunii Europene, fără restricţii. Tocmai din acest motiv, milioane de oameni care nu fac parte din UE îşi doresc un paşaport al unei ţări membre! De aceea probabil, mai mult de un milion de cetăţeni ai Republicii Moldova au solicitat şi au obţinut cetăţenie română!

Ce vrea Teodorovici este rezultatul unei gândiri demne de anii cei mai duri ai stalinismului.

Atunci, milioane de oameni din lagărul socialist doreau să emigreze în Vest ca să scape de binefacerile comunismului. Răspunsul a fost construirea Zidului Berlinului, sigilarea graniţelor, anularea dreptului de a călători în Vest al cetăţenilor din Est!

La fel şi Teodorovici. El propune anularea unui drept fundamental al românilor, dar nu se întreabă de ce milioane de români s-au stabilit în Uniunea Europeană. Orlando Teodorovici nu propune modernizarea României pentru ca cetăţenii români să rămână în ţară! El nu cere autostrăzi, şcoli, spitale! El nu finanţează infrastructura din România, astfel încât tânăra generaţie să spere la un viitor în ţară!

Nu! De ce să avem o ţară care să atragă oamenii să rămână aici, să studieze şi să lucreze? Nu e mai simplu să interzicem românilor să muncească în străinătate?

Asta le pregăteşte guvernarea celor cinci milioane de români din străinătate care trimit în ţară anual cinci miliarde de euro! Asta vrea guvernarea din România! Incompetenţii plătiţi cu salarii enorme de la buget vor să-i lase pe românii competenţi fără dreptul de a-şi câştiga un trai mai bun acolo unde calităţile şi pregătirea le sunt recunoscute.

E greu să faci ceva ca să modernizezi România. Mai bine o înconjuri cu sârmă ghimpată şi îi ţii pe români prizioneri în propria ţară.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite