Politică

articolul anterior articolul urmator

Gata cu live-urile pe Facebook la volan. Guvernul propune noi reguli de circulaţie prin care să interzică şoferilor să stea cu telefonul în mână

9
11 Aug 2019 19:38:17
Autor: Iulian Bîrzoi
Modificările vor fi aprobate în şedinţa de mâine a Guvernului FOTO gov.ro
Modificările vor fi aprobate în şedinţa de mâine a Guvernului FOTO gov.ro

Guvrnul va aproba luni un proiect de modificare a legislaţiei rutiere prin care le va interzice şoferilor să folosească telefonul cu mâinile, sub orice formă, în timp ce aceştia conduc. Modificarea se referă şi la alte dispozitive de redare text, foto, video sau înregistrare, şi vizează orice tip de vehicul, inclusiv pe cele care nu necesită permis auto.

Conform noilor modificări, şoferilor le va fi interzis complet să ţină în mână telefonul sau orice alt dispozibit cu funcţii de înregistrare sau redare text, foto sau video în mână în timp ce conduc pe drumurile pulbice. Cei prinşi vor fi sancţionaţu cu 4 puncte de panalizare, adică o amendă de 820 de lei, dublu faţă de amenzile pe care le primeau şoferii care erau prinşi că vorbesc la telefon fără sistem „hands-free”, scrie G4Media.

Totodată, permisul celor prinşi că încalcă legea va fi suspendat timp de 30 de zile în cazul în care aceştia comit şi o altă contravenţie. Modificafea îi vizează totodată şi pe cei care folosesc vehicule care nu au nevoie de permis.

Această propunere de modificare a Codului rutier se va afla pe agenda şedinţei de luni a Guvernului şi va schimba prevederile OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, astfel:

La articolul 108, alineatul (1), litera c), după punctul 5 se introduce un nou punct, pct. 6, cu următorul cuprins: ”ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Stan Toma
11.08.2019, 20:42:21

Au rezolvat cu coruptia , crima , violurile , soselele si autostrazile si a ramas doar atinsul telefonului . Comunisti nemernici care incearca sa arunce praf in ochi populatiei . Poata ca la alegeri se alege praful de acest partid de cretini .

0 (2 voturi)
Galeriu Crestinu
11.08.2019, 20:55:48

...aici Dancila are dreptate....s-si bage fiecare telefonu-n cur...!

daco getul
11.08.2019, 21:58:41

permisu suspendat pe 3 ani, plus amenda de 3 salarii minime brute , asta merita bagabontii

Sacha Durand
11.08.2019, 23:33:27

Pai ce faci tanti ? ....vrei rascoala ? Toti cocalarii vor iei cu furci si topoare (cu furca mai putin ca nu stiu ce-i aia) ca-i privezi de ce stiu ei cel mai bine sa faca : live pe FB !.... unde sunt "vedete" si unde pot arata cum conduc ei...LIVE,sa vada toata suflarea FB ....in direct cum se sinucid sau omoara oameni (ca prin Ungaria)....Pai , asta e masa matale electorala ....Ai sa vezi matale ce scrisori deschise o sa primesti !.....numai LIVE....ca astia se aseaza deasupra (ca sa nu spun altfel) legilor ....hahaha !

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
11.08.2019, 23:53:53

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările