Generaţia grăbită a picioarelor de porc

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când domnul Victor Ponta a câştigat şefia PSD-ului părea că acest partid o apucă pe o cale nouă, cu oameni tineri hotărâţi să lase în istorie organizarea de tip comunist a partidului. Creşteau multe speranţe la vestea că generaţia domnului Ponta preia cel mai mare partid din România. Această generaţie s-a ars repede şi s-a dovedit a fi una de tineri superficiali fără operă şi fără viziune, uşor de corupt şi cu o coloană vertebrală moale.

Şi-a făcut, această generaţie, un titlu de glorie din faptul că a ales să muncească în România deşi s-ar fi şcolit în Occident şi ar fi putut emigra. De-aici a venit şi s-a alimentat celebrul slogan „Mândri că suntem români“ cu motive folclorice îmbâcsite de elemente discursive naţional-comuniste. Ce s-o mai lungim, domnul Victor Ponta şi gaşca ne lăsau să înţelegem că sunt nici mai mult nici mai puţin decât nişte „patrioţi”.

Un documentar în limba franceză despre ultimii ani ai comunismului în România, difuzat de Emil Hurezeanu, la Digi24, mi-a reamintit ce erau „patrioţii” înainte de 1989. În raioanele de carne de la ”Alimentara” nu se mai găseau decât picioare de porc – refuzate la export – iar oamenii le numeau „patrioţi“ pentru că au „ales“ să rămână în România şi să hrănească poporul.

„Patrioţii“ din politica de azi nu sunt altceva decât acele picioare de porc atârnate în galantarele României. Dacă erau atât de puşi pe muncă, dacă ar fi avut puterea să se realizeze în Occident sau dacă ar fi fost ceva de capul lor, aceşti tineri - dintr-o generaţie educată până la maturitate în România comunistă - nu se întorceau de la studii ca să intre în politică şi să eşueze cu zgomot. Şi-ar fi construit cariere curate în afara politicii, ar fi avansat fără grabă în cariera profesională, n-ar fi făcut compromisuri. Ce a făcut generaţia politică Ponta, Zgonea, Udrea, Anastase, Pavelescu, Boureanu, Blejnar, Şova, Corlăţean, Ghiţă, Ridzi etc. pentru cei de-o seamă cu ei care au ales să-şi deschidă o afacere, să muncească pe brânci prin corporaţii, să construiască încet o nouă Românie?

„Patrioţii“, picioarele de porc din galantarele politicii, şi-au trădat generaţia din care provin iar generaţia lor i-a trimis la plimbare. Tot colegii lor de generaţie, procurorii, îi vor scoate de tot din galantare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite