George Maior: Un parteneriat de succes între UE şi SUA este esenţial pentru ca valorile democratice să rămână un reper cheie al ordinii internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a susţinut, marţi,  la invitaţia B`nai B`rith, cea mai veche organizaţie a comunităţii evreieşti din lume, o conferinţă dedicată prezentării priorităţilor României la conducerea Consiliului UE şi oportunităţilor generate de această poziţie pentru consolidarea legăturilor dintre Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

„Ambasadorul român a evidenţiat prioritatea acordată de România conceptului şi valenţelor coeziunii ca element esenţial al unităţii europene, vital pentru promovarea proiectului european şi a rolului global al Uniunii. Totodată, ambasadorul George Maior a subliniat dorinţa României de a contribui la întărirea parteneriatului transatlantic: «Un parteneriat de succes între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii este esenţial pentru ca valorile democratice să rămână un reper cheie al ordinii internaţionale», se arată într-un comunicat remis Adevărul. 

Potrivit sursei citate, Maior i-a mulţumit lui Daniel Mariaschin, CEO şi vicepreşedinte executiv al B`nai B`rith, pentru contribuţia sa la consolidarea legăturilor dintre Statele Unite ale Americii şi România, a relaţiei cu statul Israel, precum şi la eforturile constante ale României de combatere a anti-semitismului.

„Oficialul român a subliniat importanţa Israelului ca partener strategic indispensabil al Uniunii Europene, pe o gamă largă de aspecte, de la stabilitatea regională şi contraterorism la dezvoltarea economică şi securitatea energetică, la educaţie şi la promovarea valorilor comune. George Cristian Maior a arătat şi faptul că abordarea evoluţiilor din sud-estul Mediteranei şi din Orientul Mijlociu necesită o coordonare strânsă a “triunghiului strategic” UE-SUA-Israel. De asemenea, ambasadorul român a arătat importanţa sprijinului Uniunii Europene pentru statele din Vecinătatea Estică a Uniunii şi necesitatea de a dezvolta răspunsuri concrete la aspiraţiile europene ale unor ţări precum Republica Moldova, Ucraina sau Georgia“, se mai arată în comunicat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite