George Simion lansează astăzi mişcarea politică: "România Mare în Europa"!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
george simion partidul politic romania mare in europa

George Simion lansează astăzi mişcarea politică: "România Mare în Europa!". El este cunoscut românilor datorită activismului civic dus pentru unirea cu Basarabia, dar şi a rezultatului bun pe care l-a obţinut la alegerile europarlamentare în calitate de independent.

În momentul de faţă pe scena publică din România nu există nici un partid naţionalist care să reflecte opţiunile de vot ale unei anumite categorii de alegători.

Au existat desigur încercări eşuate de a crea astfel de mişcări politice sau de preluare a mesajului patriotic, însă cu infractori şi mincinoşi, abonaţi la banii statului sau ai clanurilor mafiote, nu ai nici o şansă în faţa acestui tip de votant.

Dar acest electorat există şi la moment fie nu participă la exerciţiul electoral fie, mai rău, face compromisuri şi se orientează cu dezgust către actualele forţe politice ce au delapidat statul şi pe români în ultimii 30 de ani.

În toate statele europene partidele naţionaliste capătă putere. Dar este vorba despre o altă formă de naţionalism, nu unul extremist ci de factură europeană. Sigur că uneori discursul public capătă note mai radicale, dar interesul naţional trebuie să nu fie afectat de către interesul altor naţiuni. 

A fi patriot în Europa înseamnă să îţi aperi interesele naţionale în interiorul Uniunii Europene şi nu în afara ei.

Tocmai de aceea mă gândesc că apelativul "în Europa" spulberă orice retorică cu privire la viziunea europeană a noului partid politic.

Mişcarea politică ce se va lansa la Sala Dalles din Bucureşti începând cu ora 13.00, îşi propune să fie una de factură europeană. Peste 300 de persoane sunt aşteptate la eveniment, delegaţi din România, din comunităţile istorice, din Basarabia şi din Diaspora.

Peste 25% dintre români trăiesc în afara graniţelor ţării şi tocmai de aceea formaţiunea politică îşi propune să fie vocea tuturor românilor, inclusiv, dar mai ales, a celor care au fost forţaţi să îşi părăsească familia pentru un trai mai bun.

La moment nu există nici o formaţiune politică care să includă în structura proprie pe picior de paritate diaspora. Ori noua formaţiune politică îşi propune ca toţi românii să fie corect reprezentaţi, de la cei din Basarabia la Diaspora Europeană, de la cei din centrul ţării (Covasna şi Harghita) la cei din comunităţile istorice din Serbia, Bulgaria, Ucraina, ş.a.m.d.

George Simion este cunoscut în calitatea sa de preşedinte al P.U. Acţiunea 2012, care militează pentru Unirea Basarabiei cu România. În acest an a reuşit să se înscrie în cursa pentru alegerile europarlamentare şi să strângă peste 120 000 de voturi în calitate de independent.

Nu şi-a propus calea uşoară şi plină de compromisuri a intrării şi afirmării politice în cadrul unui partid existent.

Ar fi fost mult prea uşor, dar s-ar fi alterat ideile pe care le-a promovat de zece ani. Ori acum este nevoie de tineri în politică, de oameni noi care nu sunt compromişi, ce nu fac din reţelele alimentate din bani publici, oameni care în 1989 erau mult prea tineri pentru a putea fi atinşi.

Nu este o cale uşoară, dar oamenii puternici nu aleg niciodată această cale şi sunt obişnuiţi cu lupta pentru propriile idealuri, în cazul de faţă o Românie puternică.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite