Politică

articolul anterior articolul urmator

George Simion promite „moarte” trădătorilor!

50
22 Feb 2022 07:27:12
Raluca Boboc
FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Sfârşitul de săptămână a fost dominat din nou în plan politic de vedeta momentului, George Simion, liderul partidului AUR. Procentele ameţitoare pe care partidul le înregistrează în sondajele de opinie (20% conform ultimelor măsurători) i-au dat liderului unionist puteri nebănuite.

 Parlamentul a devenit deja un spaţiu de joacă mult prea limitat şi, probabil, plictisitor pentru o asemenea personalitate aflată în plină ascensiune politică. 

Live-urile din Biroul Permanent sau din plenul Camerei Deputaţilor, scandalul făcut în comisii sau pe holurile Parlamentului, tactici deprinse de tânărul Simion din vremurile în care activa în tribunele stadioanelor, încep să devină incompatibile cu profilul liderului celui de-al doilea partid ca influenţă în rândul electoratului. Aflat pe val, Simion a realizat că trebuie să se ocupe de treburi mai serioase. De băieţi mari. Şi a trecut la un alt nivel.

Având în spate forţa celor 20% din sondaje, Simion a devenit un adevărat broker de putere. Reciclează şi îmbălsămează lideri aruncaţi pe centura scenei politice, precum Dan Diaconescu, se implică în viaţa şi jocurile din interiorul altor partide politice, forţând „lovituri de palat”, racolează diverşi consultanţi care au pedigree-ul avizat de către serviciile de informaţii sau pozează în lider regional atunci când organizează la Bucureşti dezbateri privind „supremaţia constituţiilor naţionale asupra birocraţiei de la Bruxelles”.

De asemenea, văzând că simpatia pentru AUR, înregistrată în rândul unei părţi semnificative a electoratului, creşte pe zi ce trece, a decis că nu mai este dispus să împartă puterea în partid cu nimeni. Un lider aflat pe val nu mai poate să exercite conducerea alături de un alt co-preşedinte. Ar fi o dovadă de slăbiciune. Iar Simion îşi doreşte să fie perceput de drept un bărbat puternic. Liderul suprem. „Intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare”. Iar în acest sens, Simion convocat pentru sfârşitul lunii martie Congresul partidului care să aleagă un singur preşedinte.

Lordul David Owen, în cartea „Bolnavi la Putere”, descrie pe larg toate simptomele comportamentale ale hybrisului, cunoscut şi ca „boala puterii” sau „încredere exagerată în sine” (în limba greacă), o „boală” pe care foarte mulţi lideri politici o manifestă atunci când încep să obţină victorii şi să acumuleze tot mai multă putere. Între principalele simptome se numără:

  • Predispoziţia narcisistă de a vedea lumea ca pe o arenă în care îşi poate exercita puterea sau poate obţine gloria, nu ca pe un loc în care există probleme ce trebuie abordate, fără a intra în discuţie propria persoană;
  • Predispoziţia de a întreprinde acţiuni care îi prezintă într-o lumină bună – pentru a-şi îmbunătăţii imaginea;
  • Preocuparea disproporţionată pentru imagine şi prezentare;
  • Încrederea exagerată în sine, vecină cu sentimentul de atotputernicie, cu privire la ceea ce poate realiza personal;
  • Credinţa că nu trebuie să dea socoteală în faţa tribunalului lumesc alcătuit din colegi sau reprezentat de opinia publică, adevăratul tribunal în faţa căruia răspunde fiind mult mai măreţ: Istoria sau Dumnezeu;
  • Credinţa de nezdruncinat că acel tribunal îl va achita;
  • Neastâmpăr, nesăbuinţă şi impulsivitate;
  • Pierderea controlului cu realitatea, deseori însoţită de izolarea progresivă.

Deşi George Simion nu a ajuns încă să câştige şi să deţină puterea politică în România, simptomele de hybris pe care le-a dezvoltat, din postura de lider al unui partid aflat în opoziţie, sunt tot mai evidente. Alături de manifestările descrise de către lordul Owen, în ultimul timp Simion a început să dezvolte şi să sufere tot mai acut şi de sindromul trădării.

Iar primul personaj care a intrat în vizorul lui Simion, fiind suspectat că ar fi avut ceva intenţii de trădare a fost chiar Claudiu Târziu, co-preşedintele AUR. „Îi mulţumesc lui Claudiu-Richard Târziu pentru faptul că nu m-a vândut cum i s-a şoptit în urechi de atâtea ori” – a punctat liderul AUR  în contextul disputelor interne apărute între cei doi. Tot de trădare au fost acuzaţi şi unii parlamentari AUR, „Dacă există vreun parlamentar AUR care sa meargă spre PMP sau alt partid tip balama, o să vă rog să îi găsiţi şi să îi scuipaţi. O să fac acelaşi lucru. Nu trebuie acceptate trădări”. Iar delirul „trădării” şi al „trădătorilor” a fost continuat de Simion în live-ul realizat duminică seara pe pagina personală de Facebook.

„Pentru a domina mulţimea, mai întâi trebuie să-ţi dai dai bine seama de sentimentele care o animă, să te prefaci că le împărtăşeşti tu însuţi, şi abia apoi să cauţi să le dai un alt curs, declanşând în imaginaţia ei, prin asociaţii rudimentare, anumite imagini sugestive; la nevoie. Să ştii să te întorci pe calea meandrelor ei sufleteşti şi mai ales să ghiceşti la tot pasul ce a dat naştere acelor sentimente” – punctează Gustave Le Bon în cartea „Psihologia Mulţimilor”.

Iar adevărul este că George Simion, în turneele pe care le-a făcut în ultimele luni, a mers direct la talpa ţării. Şi ştie că românii sunt furioşi. Şi că se simt trădaţi. De toţi cei pe care i-au votat în ultimii 32 de ani. Iar Simion le promite „moarte” trădătorilor.  Astfel că, până la apariţia „Poliţiei AUR” şi trecerea de la „vânarea trădătorilor” din AUR la „vânarea trădătorilor” din fruntea statului nu va mai fi decât un pas. E oferta electorală pe care viitorul lider unic al AUR o pregăteşte electoratului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

50 Comentarii

Dr. No
22.02.2022, 08:02:11

Raluca iar ne torturează cu un articol mediocru din seria "cum sa manipulăm grosolan deși nici creier nici har nu avem !". Mai scrieți dragilor încă vreo două articole denigratoare la adresa AUR care cu ajutorul vostru va acumula încă câteva procente de popularitate. Pentru că așa se întâmplă de luni bune iar voi săracii și superficial educații nu pricepeți și basta. Lumea nu crede o boabă din ce scrieți pentru că nu aveți talent și nici sinceri nu sunteți, oamenii va ignora sau cel mult va detestă. Țineți-o tot așa !

-7 (17 voturi)
= aceeaşi mizerie
22.02.2022, 09:23:22

Nimicule... Tu rămii fan al aur(olacului)-șef, că nu te condamna nimeni, dar măcar nu mai "fluiera", că ride lumea de tine... Ceea ce e cel mai trist (sau îngrijorător?) pentru naivii/ignoranții aur(olaci), că tine, e că voi nici nu realizați cum sînteți manipulați/păcăliți, cu metode atît de puerile, încît doar copiii pot fi duși de nas...

+3 (13 voturi)
Vanatorul/dc
22.02.2022, 08:38:39

Destul de ”silky” si bine construit textul de azi al doamnei (domnisoarei) Boboc..! Echilibrat si corect argumentat. Mai ales in ceea ce priveste cauzele ”prizei” crescânde pe care o au la electorat George Simion si AUR. Omite insa sa spuna cu subiect si predicat ca o parte din ascensiunea..fulminanta a lui George Simion si AUR se datoreaza regimului Iohannis, mai ales scribilor si guristilor propagandei maoist-neosecuriste a acestuia, care din ”om al rusilor”, ”antisemit”, ”huligan”, ”legionar”, etc, nu-l mai scot pe ..popularul lider incontestabil al AUR. Pe scurt, ”priza” la electorat a lui George Simion si AUR se datoreaza in principal relatiei Cauza-Efect, unde Efectul e ascensiunea politica ..galopanta a lui Simion si AUR, iar Cauza e reprezentata de jafurile, pauperizarea si ostracizarea populatiei de catre Iohannis, ”partidul meu” (mafia hotilor, plagiatorilor si cozilor de topor care-si spun in bataie de joc ”liberali” si ”partid national”) si ”guvernul meu” (gasca de escroci, hoti, plagiatori, impostori habarnisti, politruci arivisti si marionete pe care Iohannis, Pahontu si Hellvig le-au plantat in PNL si PSD, in executiv si in randurile 2 si 3 ale administratiei in general). Exact acestia sunt si cei care afirma despre AUR si liderii ei ca sunt..”legionari”, desi, daca e sa vorbim in termenii trecutului despre activitatile din prezent ale unor partide, nu putem defini ca ”legionară” pe niciuna dintre formatiunile politice intregistrate legal, prezente in Parlament sau nu..! In schimb, cea mai mare rusine a Romaniei de la origini si pana in prezent e cea reprezentata de regimul Iohannis, corifeii acestuia si prostacii lor de pe net..! Grupul infractional PNL (care a dat presedintele tarii si ultimii 3 premieri), grup care in care colcăie mafioti si cozi de topor, grup care poate fi numit al ”fanariotilor postdecembristi” (respectand intru totul sensul figurat al cuvantului ”fanariot”- viciat, corupt, venal). Mafiotii si cozile de topor ale acestui grup infractional ”fanariot” isi spun in bataie de joc ”liberali” si ”partid national”, iar seful lor e ”mavrocordatul” Klaus Iohannis, aprig pupator de dosuri de pe la Inaltele Porti ale UE si destoinic vanzator de tara si neam romanesc catre cei care l-au plantat ”domnitor”..! Ori AUR si Eugen Simion exact despre asta vorbesc populatiei batjocorite, umilite, saracite si ostracizate, punand ”degetul pe rana” si aratand apoi cu el in directia celor vinovati. Pur si simplu speculeaza in interes electoral niste adevaruri irefutabile. Cine n-ar face-o..?

-31 (39 voturi)
The Fog
22.02.2022, 12:28:59

Poti scoate huliganul din galerie, dar nu poti scoate galeria din huligan. Daca isi face congres poate doar avansa, daca ramane singur la comanda, de la co-presedinte la copro-sedinte. AUR se va duce, cum s-au dus toate partidele extremiste, in momentul in care electoratul isi va da seama ca sunt buni doar la scoaterea in evidenta (cu exagerari caricaturale) a problemelor din societate si politica. Pentru ca de gasit solutii (si, mai rau, de punerea in practica a unor solutii) nici nu se pune problema. Vor vedea ca au votat cu emotiile, nu cu capul, ca au adus la guvernare niste vocali incapabili, si ii vor abandona, lasandu-i sa fuzioneze prin absorbtie cu vreun mare partid traditional.

+6 (10 voturi)
Corina
22.02.2022, 13:51:54

Intru pentru prima dată pe acest blog. Nu am de gând să vă citesc. Doar să vă întreb: Nu vă e rușine să-l numiți pe George Simion „lider unionist”? Ăsta e modul dv. de a scrie despre un golan periculos?

+2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (50)

Modifică Setările