Georgian Pop (PSD): Din cele peste 500 de informări ale SRI privind RMGC nici una nu a fost trimisă către Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgian Pop FOTO Arhiva Adevărul
Georgian Pop FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Georgian Pop, a declarat luni, după discuţia cu directorul SRI, George Maior, că serviciul nu a semnalat cazuri de corupţie, trafic de influenţă sau şantaj în rândul politicienilor legat de proiectul Roşia Montană.

„La nivelul comsiei am primit o informare privind beneficiari legali ai celor peste 500 de informări, competenţa comisiei este de a vedea dacă s-au transmis şi dacă s-au transmis în timp util acele informări, nu avem competenţa de a ne uita în interiorul informaţiilor. Din cele prezentate, nu există informaţii şi informări trimise către Parchet“, a răspuns Pop, citat de Mediafax. 

Ulterior, el a fost întrebat dacă au fost cazuri de lobby în rândul politicienilor pentru promovarea proiectului Roşia Montană. 

„Au existat discuţii, prezentări, de tip onest. Nu au existat elemente sau SRI nu a informat privind acţiuni de trafic de influenţă sau alte aspecte din zona infracţionalităţii“, a mai spus şeful comisiei de control al SRI. 

De asemenea, întrebat dacă a aflat să existe politicieni care să fi avut relaţii de o natură sau alta cu RMGC, Pop a răspuns: „Întrebarea noastră a fost foarte clară, şi anume: dacă SRI are date privind încălcări ale legii. Mă refer la trafic de influenţă, mă refer la mită, la şantaj sau la altceva. Nu există“.

Directorul SRI, George Maior, a afirmat că instituţia pe care o conduce supraveghează organizarea protestelor faţă de proiectul Roşia Montană, pentru ca acestea să nu degenereze.

Maior a afirmat, la finalul audierii în Comisia SRI, că Serviciul a trimis peste 500 de informări privind acest proiect către factorii de decizie, informări în care se regăseau şi „încercări ale structurilor extremiste şi eco-anarhiste de a exploata sau influenţa mişcările de protest“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite