Politică

articolul anterior articolul urmator

Georgian Pop (PSD): Din cele peste 500 de informări ale SRI privind RMGC nici una nu a fost trimisă către Parchet

5
30 Sep 2013 16:14:41
Autor: Alina Boghiceanu
Georgian Pop FOTO Arhiva Adevărul
Georgian Pop FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Georgian Pop, a declarat luni, după discuţia cu directorul SRI, George Maior, că serviciul nu a semnalat cazuri de corupţie, trafic de influenţă sau şantaj în rândul politicienilor legat de proiectul Roşia Montană.

„La nivelul comsiei am primit o informare privind beneficiari legali ai celor peste 500 de informări, competenţa comisiei este de a vedea dacă s-au transmis şi dacă s-au transmis în timp util acele informări, nu avem competenţa de a ne uita în interiorul informaţiilor. Din cele prezentate, nu există informaţii şi informări trimise către Parchet“, a răspuns Pop, citat de Mediafax. 
 
Ulterior, el a fost întrebat dacă au fost cazuri de lobby în rândul politicienilor pentru promovarea proiectului Roşia Montană. 
 
„Au existat discuţii, prezentări, de tip onest. Nu au existat elemente sau SRI nu a informat privind acţiuni de trafic de influenţă sau alte aspecte din zona infracţionalităţii“, a mai spus şeful comisiei de control al SRI. 
 
De asemenea, întrebat dacă a aflat să existe politicieni care să fi avut relaţii de o natură sau alta cu RMGC, Pop a răspuns: „Întrebarea noastră a fost foarte clară, şi anume: dacă SRI are date privind încălcări ale legii. Mă refer la trafic de influenţă, mă refer la mită, la şantaj sau la altceva. Nu există“.
 

Directorul SRI, George Maior, a afirmat că instituţia pe care o conduce supraveghează organizarea protestelor faţă de proiectul Roşia Montană, pentru ca acestea să nu degenereze.

Maior a afirmat, la finalul audierii în Comisia SRI, că Serviciul a trimis peste 500 de informări privind acest proiect către factorii de decizie, informări în care se regăseau şi „încercări ale structurilor extremiste şi eco-anarhiste de a exploata sau influenţa mişcările de protest“.

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Utilizator Adevărul
30.09.2013, 18:04:29

Comentariu considerat abuziv.

Cristian Liviu
30.09.2013, 18:27:51

Vai vai vai ce sa spun .

+1 (1 vot)
costica cova
30.09.2013, 20:25:22

Din punctul meu de vedere SRI, trebuie desfiintat, maninca banii nostrii de pomana.Nici in acest contract nici in alte sute de contracte in care se vede de pe luna cum cel care pierde este intodeauna statul nostru "sri" a dovedit ca : 1-ori sint prosti de bubuie si atunci trebie de urgenta inlocuiti 2-ori sint interesati(se citeste cocuptii pina in maduva oaselor ca inaintasin lor) si atunci trebuie desfiintati

+1 (1 vot)
costica cova
30.09.2013, 20:26:43

CORUPTI SI PROSTI

+1 (1 vot)
ION ELISEI
1.10.2013, 01:06:50

Directorul SRI -lui ar trebui demis urgent pentru neregulile in activitatea serviciului , de ce mai mentibti acest tradatorpe aceasta functie , este un nou Pacepa

+1 (1 vot)
Modifică Setările