Gheorghe Falcă îşi lansează sâmbătă o nouă carte: „Curajul de a prinde o stea căzătoare“. Cătălin Predoiu şi Sever Voinescu, printre vorbitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului
Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului

Sâmbătă, 15 februarie 2020, de la ora 16:00, europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă îşi lansează o nouă carte: „Curajul de a prinde o stea căzătoare”. Evenimentul va avea loc la Magazinul Diverta Lipscani (Str. Lipscani nr. 30-34, Bucureşti), iar intrarea va fi liberă. Alături de autor vor mai vorbi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi politologul Sever Voinescu.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a catalogat cartea drept o „radiografie simplă a dezvoltării sau involuţiei gândirii politice româneşti, [...] motivele pentru care gândirea liberală este unica opţiune sănătoasă pentru o naţiune dezvoltată şi ce şanse are România să ajungă «normală». Totul, într-o frescă plină de întâmplări anecdotice şi sublinieri ale unor evenimente emblematice pentru 30 de ani de căutări. Iar referinţele la modele de societate aproape perfecte sau prea puţin perfectibile, năravurile comparate pornind de la Roma antică şi democraţia ateniană până la lipsa de rafinament a pesedismului, pot constitui o mică bază pentru mobilarea minţilor tinere”.

Sever Voinescu, care va vorbi la eveniment alături de autor, ne spune despre „un politician [care] visează. Asta, deja, e suficient în sine! Asemenea oameni politici sînt rari la noi. La prima vedere, ar putea fi o carte despre trecut. Dar în lumea visului, trecutul şi viitorul sînt totuna, iar prezentul este momentul în care îţi dai seama de asta. Poţi avea observaţii ici-colo la istoria politică recentă povestită de Gheorghe Falcă, desigur. Dar ai face-o doar dacă ai crede că ai în faţă o carte de istorie”.

La eveniment va vorbi şi Cătălin Predoiu, care a fost, în 2013, câştigătorul competiţiei interne din PDL pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, competiţie în care challenger a fost Gheorghe Falcă. O bună parte din ideile acestei cărţi s-au cristalizat pe parcursul acelor luni de campanie internă, perioadă în care cei doi candidaţi au străbătut împreună ţara, dezbătând public, într-un format rămas unic în politica autohtonă, idei, programe şi principii în continuare de folos dreptei româneşti.

Cine e Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă este născut în 1967, la Brad. Absolvent al Facultăţii de Construcţii, secţia Căi ferate, Drumuri şi Poduri, din cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia“ din Timişoara, a activat ca specialist în construcţii în mai multe companii naţionale de profil, ajungând până la statutul de director. Experienţa profesională şi managerială în domeniu îl recomandă, în anul 2000, pentru a fi ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, unde va coordona direcţiile tehnice ale acestei instituţii. Apoi, din 2004, devine primar al Aradului, demnitate pe care a ocupat-o până în primăvara anului 2019.

Activitatea politică a lui Gheorghe Falcă începe odată cu mişcările revoluţionare din Timisoara, la care participă direct încă din 16 decembrie. Din 1990 este membru al Alianţei Civice. În acelaşi an este ales în consiliul de conducere al Facultăţii de Construcţii din Timişoara, ca reprezentant al studenţilor. Din 1991 până în 1993 este preşedintele tuturor organizaţiilor studenţeşti din Timişoara. În 1995 devine membru al Partidului Democrat şi în 1998 este ales preşedinte al Organizaţiei de Tineret naţionale. În anul 2000 devine vicepreşedinte al Partidului Democrat, filiala Arad, iar între 2003 şi 2011 activează ca secretar executiv al Biroului Permanent Naţional al Partidului Democrat (ulterior, Partidul Democrat-Liberal).

În 2013 devine preşedinte al organizaţiei judeţene PDL şi din 2017 vicepreşedinte al Comitetului Executiv Naţional al PNL. În anul 2019 Gheorghe Falcă este ales europarlamentar. Este membru al Comisiei de Transport şi Turism, al Comisiei pentru Muncă şi al celei pentru Petiţii din cadrul Parlamentului European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite