Gheorghe Falcă: Lecţia acestor alegeri este că doar performanţa reală îţi poate aduce reconfirmarea în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Gheorghe Falcă susţine că alegerile locale din 2020 PNL a obţinut cel mai mare scor din istorie şi subliniază faptul că primarii care nu au făcut performanţă în ultimii patru ani au fost taxaţi prin nealegerea lor.

„Scorul politic obţinut la alegerile locale plasează Partidul Naţional Liberal pe primul loc, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, la acest tip de alegeri,. Acest record vine la doar un an după alegerile europarlamentare din 2019, când Partidul Naţional Liberal a câştigat un rând de alegeri pentru prima dată după 82 de ani. Cele două scrutine, coroborate cu scorul obţinut de preşedintele Iohannis în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale demonstrează faptul că traversăm una dintre cele mai bune perioade electorale din istorie, iar asta se datorează în primul rând românilor care au înţeles că nu mai putem întârzia procesul de modernizare a României”, spune europarlamentarul liberal, Gheorghe Falcă. 

„Candidaţii liberali au câştigat cel puţin 17 preşedinţi de Consiliu Judeţean, o creştere spectaculoasă de la 7 cât am obţinut în 2016, şi 15 primării municipii de judeţ, plus municipiul Bacăul unde candidatul USR a fost susţinut de PNL. Aceste cifre spectaculoase, la care se adaugă Primăria Bucureştiului şi 3 primării de sector luate în parteneriat cu USR+ demonstrează clar că românii s-au săturat de modelul socialist de dezvoltare, un model care generează doar sărăcie”, spune Falcă. 

Liderul liberal crede însă că greul de abia acum începe. „Scorul de duminică ne onorează dar ne şi obligă. În următorii ani, toţi candidaţii liberali care au câştigat în fostele fiefuri socialiste vor fi obligaţi să demonstreze prin acţiunile lor diferenţa dintre o guvernare locală de dreapta şi una de stânga. Atragerea fondurilor europene, atragerea investiţiilor publice şi private, construirea unui mediu prielnic antreprenorilor, investiţiile în educaţie, în sănătate şi în infrastructură vor fi cele care îi vor convinge pe români că la vot au luat decizia corectă”, spune fostul primar al Aradului. 

Liderul liberal crede că aceste alegeri au demonstrat că primarii şi şefii de Consiliu Judeţean care şi-au făcut treaba în ultimii ani au fost votaţi în continuare. „Românii au demonstrat că pot lăsa deoparte logica de partid şi că se pot uita în primul rând la activitatea politică şi administrativă a celor care vin să le ceară votul. De aceea, cei care au făcut performanţă în mandatele lor au fost votaţi şi acum. Lecţia e simplă: vrei să fii sigur că vei fi reales, atunci fă performanţă în folosul comunităţii. Nu faci treaba dar crezi că poţi ascunde acest lucru prin campanii costisitoare din banii publici? Românii înţeleg şi te trimit acasă”, încheie Falcă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite