Gheorghe Iancu, propunerea PDL pentru Avocatul Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Iancu
Gheorghe Iancu

Comisia Europeană a solicitat forţelor politice din România să găsească pe cale consensuală un nume pentru Avocatul Poporului, iar propunerea PDL este Gheorghe Iancu. Declaraţia a fost făcută, astăzi, de prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Preda.

„Aşteptăm şi din partea Guvernului, a partidelor care alcătuiesc majoritatea guvernamentală propuneri pentru a putea purcede la discuţii şi pentru a putea răspunde solicitării CE. Trebuie să luăm în seamă foarte serios ceea ce ni s-a transmis de la Bruxelles“, a declarat Cristian Preda.

La jumătatea lunii iulie, liderii grupurilor parlamentare au convenit să facă propuneri pentru funcţia de Avocat al Poporului până pe 15 august.

După ce fiecare grup parlamentar va trimite fie preşedintelui Camerei, fie preşedintelui Senatului CV-ul persoanei pe care o consideră capabilă să gestioneze această funcţie, propunerea va merge către comisiile juridice.

„Pe 1 septembrie, înainte de sesiunea parlamentară, liderii grupurilor politice, împreună cu preşedinţii Camerei şi Senatului, vor avea o discuţie şi sperăm ca cel puţin în primele zece zile, în urma negocierilor, să avem o singură propunere care să meargă către comisiile juridice reunite, să fie audiată această persoană şi să devină cu votul plenului reunit noul Avocat al Poporului", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Gheorghe Iancu a mai ocupat această funcţie până pe 3 iulie, atunci când plenul reunit al Parlamentului a aprobat cu 236 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi 19 abţineri proiectul de hotărâre de revocare din funcţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite