Cristian Ghinea: Ştiind câte ştiu, ce am de gând? Soluţia mea e să creez o organizaţie dedicată care să monitorizeze şi să asiste implementarea PNRR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ghinea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Cristian Ghinea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Proiectelor şi Investiţiilor Europene Cristian Ghinea anunţă formarea unei organizaţii dedicate care urmează să se ocupe cu monitorizarea PNRR-ului şi să asiste la implementarea planului. Potrivit fostului ministru, organizaţia va mai facilita dialogul şi va veni veni cu propuneri cu privire la modul în care ar trebui să arate proiectul de lege în ceea ce priveşte reformele pentru a respecta negocierile cu Comisia Europeană.

„Ce spun acum nu sunt decât fapte care pot fi uşor verificate. Am lăsat primului-ministru trei pagini cu urgenţe şi măsuri, şi pe PNRR şi pe negocierea programelor operaţionale. Ce am de gând să fac? Soluţia acestei crize politice nu este la mine. Habar nu am cum se va termina, am scris mai sus că nu sunt optimist. Avem o şansă istorică pentru a moderniza România viitoarelor câteva generaţii, într-un moment nu tocmai fericit”, scrie Cristian Ghinea pe Facebook. 

Fostul ministru a explicat că ideea a pornit de la faptul că PNRR „este important” şi „e fragil şi complicat de implementat”. 

„Totuşi, ştiind câte ştiu despre PNRR şi trăind cu obsesia că 1. E important şi 2. E fragil şi complicat de implementat, ce am de gând? M-am tot gândit în aceste zile. Soluţia mea e să creez o organizaţie dedicată: un think-tank care să monitorizeze şi să asiste implementarea PNRR. Care să faciliteze legătura între analiza de policy şi decidenţi şi să faciliteze dialogul între stakeholderi, partide şi Parlament. Vom lucra cu fapte şi informaţii, fără patimă politică. Vom urmări jaloanele din PNRR şi vom veni cu propuneri despre cum ar trebui să arate viitoarea lege ca să respecte textul negociat cu Comisia. Vom fi aici să depunem mărturii dacă vom fi întrebaţi şi să strigăm dacă nu vom fi întrebaţi, dar vedem că lucrurile nu se mişcă”, a explicat fostul ministru. 

Cristian Ghinea a mai complează: „Am de gând să-mi dedic energia acestei organizaţii. Va fi o organizaţie politică? Doar prin persoana mea. Care am încercat şi voi continua să nu politizez PNRR-ul. Am început să contactez mediul de afaceri, experţi, oameni care au lucrat la PNRR şi nu mai sunt acolo pentru a organiza acest network de suport”.

„Voi încerca să fim corecţi şi echilibraţi, scopul nu e conflictul politic ci compromisul pe policy (exact aşa cum am lucrat PNRR într-un guvern fracturat pe linii politice - de unde eram apreciat pentru asta ajung să fiu înjurat pentru asta şi suspectat de conspiraţii”, mai transmite Ghinea. 

Fostul ministru mai scrie că „va fi nevoie de oameni care să se implice şi de resurse. De astăzi, viaţa mea alături de PNRR continuă într-o nouă formă” şi anunţă că cine doreşte să i se alăture „cu informaţii relevante, cu donaţii, cu voluntariat”, să îi scrie pe adresa de mail. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite