Ghinea, în contextul poziţionării USR PLUS în scandalul legat de trecutul premierului: Noi nu am luat de nevastă PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Fondurilor Europene susţine, referitor la controversele privind trecutul premierului, că USR este cu “fundul în două luntri”, întrucât nu-l poate critica, dar nici apăra pe Florin Cîţu. “Noi nu am luat de nevastă PNL”, concluzionează Cristian Ghinea.

"Vreau să cred că nu fac balet politic, dar nici nu vreau să tot răspundem noi pentru deciziile luate de alţi oameni. Noi nu am luat de nevastă PNL-ul”, declarat Cristian Ghinea, la Digi24.

 

Referitor la poziţia USR PLUS în legătură cu acest subiect, Ghinea susţine: "Nu poţi să îl aperi pe Cîţu, dar nici nu poţi să îl ataci pe Cîţu, că eşti cu el în guvern, ceea ce e corect. (..) Şi atunci suntem într-o poziţie din asta cu fundul în două luntri ".

 

Ministrul susţine că formaţiunea din care face parte este nemulţumită de ritmul reformelor, însă menţionează că ieşirea de la guvernare este “un proces care înseamnă o analiză a ce am reuşit să facem până acum şi o decizie a comitetului politic care va lua această decizie”.

„Sunt 2 elemente cheie. Primul element este să trecem de congresul PNL şi să fim pe prezumţia că această letargie a guvernării este o situaţie temporară care va fi depăşită după congresul PNL, când o nouă conducere legitimă – oricare ar fi ea – a partidului va fi în poziţia de a lua decizii. Pentru că asta e problema, că nu se iau decizii, că tot amânăm deciziile. (..) Guvernarea merge, pentru că e o chestiune care merge în virtutea pilotului automat pe care orice stat funcţionează. Ce lipseşte este acea decizie politică îndrăzneaţă de a lua nişte reforme ceea ce, sper dar şi cred, se va schimba după ce avem o decizie legitimă a PNL”, a spus Ghinea.

 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite