Politică

articolul anterior articolul urmator

Ghinea: Pensiile speciale sunt o ruşine după părerea mea, modul în care oameni tineri, în puterea muncii, ies la pensie, asta este o ruşine

37
17 May 2021 21:25:01
Autor: News.ro
Ministrul Fondurilor Europene a precizat că reforma pensiilor apare în PNRR  Foto: inquam photos
Ministrul Fondurilor Europene a precizat că reforma pensiilor apare în PNRR  Foto: inquam photos

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, cataloghează drept "o ruşine" faptul că pensiile speciale din România sunt foarte mari comparativ cu celelalte pensii, dar şi faptul că sunt pensionari care beneficiază de pensii speciale ieşind din activitate la vârste tinere. El afirmă că viitoarea lege a pensiilor va fi trimisă în Parlament în cursul anului viitor.

"Avem două probleme mari cu sistemul de pensii în România. Unu: nu este sustenabil, în sensul în care în fiecare an trebuie să mutăm o parte de bani de la buget pentru acoperirea deficitului la pensii, şi doi: nu este echitabil, e diferenţă prea mare între pensiile mici şi pensiile mari, ca să nu mai spun de pensiile speciale. Şi atunci direcţia în care mergem în zona asta, o nouă lege a pensiilor care să asigure o sustenabilitate pe termen lung, nimeni nu spune că pe termen scurt, imediat trebuie să facem ceva, dar trebuie să avem un plan care să presupună, în primul rând, să nu mai vină fiecare politician şi să promită creşteri din pix şi să se întâmple. Noi, ca ţară, să avem o creştere a pensiilor predictibilă, în funcţie de nişte indicatori statistici, în funcţie de cum se scumpeşte viaţa, de pildă, şi pe de altă parte atunci când creştem pensiile să începem cu alea mai mici, nu trebuie să creştem la toată lumea proporţional. Şi, evident, pensiile speciale, care sunt o ruşine după părerea mea, modul în care oameni tineri, în puterea muncii, ies la pensie, asta este o ruşine, trebuie să le reducem, trebuie să le legăm de contributivitate în limitele pe care ni le permite Curtea Constituţională”, a declarat Cristian Ghinea, luni seară, la TVR. 

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că viitoarea lege care va reforma sistemul public de pensii în România va fi trimisă în Parlament în cursul anului viitor. 

El a explicat că reforma pensiilor apare în PNRR în condiţiile în care acest plan implică reforme, dar şi în contextul în care raportul de ţară pentru România a făcut referire, în ultimii ani, la sistemul de pensii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

37 Comentarii

muresan anna
17.05.2021, 21:36:52

O rusine creata si intretinuta de politruci si platita de noi contribuabilii.

+20 (22 voturi)
Chauda Sef
17.05.2021, 21:42:45

Pensiile speciale nu sunt „o rușine” ci UN FURT! Sunt o ilegalitate.

-4 (54 voturi)
Tomescu Tom
17.05.2021, 21:50:12

Ideea este că dacă ai ajuns ca stat, să ai peste un anumit număr de speciali ... ei singuri vor face posibilă perpetuarea și perfecționarea sistemul inechitabil ! Că doar ei dețin puterea .. Casta conducătoare își votează singură drepturile ... Iar fraierii plebei rânjesc la stele ...

-5 (47 voturi)
Torquemada
17.05.2021, 21:53:48

Electoratul nu v-a votat pe voi sa le spuneti ca pensiile speciale sunt o rusine,ci pentru a le elimina.Ca sunt o rusine stie si Tzatza Veta de la Cucuietii din deal.Pana va miscati voi,se vor mai duce multi bani in buzunarele unor nesimtiti.

-5 (55 voturi)
Maximilian Musat
17.05.2021, 22:01:09

Rusine ? cine fata de cine sa aiba rusine? politicianul roman are deviza "fara rusine" !...si lasa gargara ,eu pot spune asta dar dumneata nu! de ce? Pentru ca esti platit,ai facut niste promisiuni ,eu te-am crezut si te-am angajat si-ti dau un salariu ca al celora ce fac performanta !!! Eu pot sa zic rusine sa va fie ,de ce? Pentru ca nu am putere,puterea este la voi ,iar voi va faceti ca nu intelegeti! Schimbati tara ca nu o faceti pe gratis !!!

+16 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (37)

Modifică Setările