Gorghiu şi Blaga ignoră rezultatul catastrofal de la Bucureşti şi se laudă cu victoriile din teritoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, consideră că liberalii au ieşit victorioşi din aceste alegeri din moment ce, potrivit rezultatelor, PNL-ul a câştigat peste o mie de primării. Pe de altă parte, cei doi politicieni au ignorat rezultatul de la Capitală, limitându-se la catalogarea scorului drept „dezamăgitor“.

„Este cel mai bun scor de după 1990“, a spus Vasile Blaga, în prima declaraţie de presă făcută de liderii PNL de la închiderea urnelor care a reiterat faptul că liberalii au acum peste o mie de primării. Blaga a susţinut că rezultatul alegerilor locale arată cât de corectă a fost decizia fuziunii PNL-PDL. El a arătat că, în momentul fuziunii, după competiţia pentru europarlamentare, cele două partide aveau vreo 27%,  iar la primul tur al prezidenţialelor din anul 2014 PNL avea 29%.

„Am reuşit să reconstruim dreapta. Nu a fost uşor, infirmând toate pronosticurile celor care nu aveau încredere“, a adăugat liderul liberal.Referitor la Bucureşti, copreşedintele PNL a afirmat că e de departe un rezultat pe care ar fi putut să-l dorească partidul său. 

Celălalt copreşedinte, Alina Gorghiu, a încercat să se scuze privind atitudinea de aseară, susţinând că lipsa lor de la declaraţii a fost motivată de faptul că nu aveau informaţii din teritoriu. „Am aşteptat până astăzi deşi ne-aţi reproşat că nu am ieşit în conferinţă de presă, pentru a putea prezenta informaţii corecte, informaţii pe care aseară nu le aveam.Vreau să demontez scenariile potrivit cărora Predoiu a fost lăsat singur de liderii PNL. A fost opţiunea lui Predoiu“, a declarat Gorghiu mulţumită de modul cum a condus partidul.  

Aceasta, la rândul său, a subliniat.„Scorul e de peste 30%. E un scor fără precedent după 1990 încoace. Asta nu înseamnă că nu suntem mulţumiţi. Se putea mai bine. Analiza se va face miercuri, la BPN“, a adăugat Gorghiu 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite