Gorghiu: Am să cer public Agenţiei Naţionale de Integritate să facă verificarea tuturor incidentelor de integritate din viaţa mea politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat luni seară, la o emisiune a postului B1 TV, că va cere public Agenţiei Naţionale de Integritate să facă verificarea „incidentelor de integritate“ din viaţa sa politică, aşa cum au fost acestea semnalate de Victor Ponta în mai multe intervenţii.

Liderul liberal a vorbit de atacurile repetate pe care premierul le lansează la adresa sa şi a PNL, în special cele referitoare la aşa-zisele contracte încheiate de firma de avocatură în care a activat şi Gorghiu şi instituţii ale statului. 

„Afirmaţiile lui Robert Cazanciuc le precedau pe cele enunţate de Ponta. Cazuanciuc insinua că aş avea probleme cu Justiţia. Eu nu cred că Parchetul General este un instrument al lui Victor Ponta, cum nu cred că DNA este al altcuiva“ a declarat Gorghiu care a subliniat că nu a fost chemată de vreo instanţa să dea declaraţii pentru vreun presupus contract.

Mai mult, plecând de la atacurile dese ale premierului, copreşedintele cere ca ANI să analizeze posibilele incidente de integritate semnalate de Ponta. „Am să cer public Agenţiei Naţionale de Integritate să facă verificarea tuturor incidentelor de integritate din viaţa mea politică. "Nu am niciun fel de rezervă să fac acest lucru. Voi depune o hârtie la ANI, dacă în urma demersurilor lui Ponta nu s-a sesizat. Mi se pare anormal să profiţi de imunitatea pe care ţi-o dă activitatea de parlamentar şi să arunci cu noroi în adversarii politici", a spus Gorghiu. De asemenea, a adăugat că deşi este ţinta predilectă a premierului, nu sunt scutiţi de ironii şi atacuri nici alţi liberali. „A avut o replică mârlănească la adresa lui Vasile Blaga, pe care nu vreau să o amintesc. Cred că e singura metodă prin care vrea să acopere nerealizările Guvernului“, a mai spus liderul liberal. 

Întrebată cum ar reacţiona politic dacă ar avea probleme cu Justiţia, Gorghiu a făcut referire la Statul PNL care prevede că persoana condamnată penal definitiv pierde de drept şi automat calitatea de membru PNL (Articolul 22, alineatul (5)). „În momentul în care vreun membru al PNL, începând cu mine şi terminând cu ultimul membru, are o problemă cu Justiţia, statutul spune foarte bine ce avem de făcut“, a conchis Gorghiu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite