Gorghiu: Guvernul nu a avut un punct de vedere la pensiile aleşilor locali. Legea e o bombă cu ceas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu la Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a acuzat faptul că guvernul nu a avut un punct de vedere la votul din Senat privind legea pensiilor pentru aleşii locali, precizând că secretarul de stat prezent luni la şedinţă ar trebui să fie chemat de premier pentru explicaţii.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, că legea adoptată de Senat este "realmente o bombă cu ceas" şi ea poate arunca în aer toată analiza pe care guvernul şi-a făcut-o acum o lună.

"Poate caută să afle domnul Cioloş despre ce a fost vorba. Surpriză mea extrem de neplăcută a fost să văd că un secretar de stat al unui guvern care public nu susţine aceste privilegii a fost pierdut în văzduh, nu a ştiut ce punct de vedere să aibă, a spus că guvernul nu şi-a lămurit punctul de vedere. (...)Nu a spus nici nu, nici da, ceea ce e complet deplasat", a declarat Gorghiu.

"Mă întreb dacă mâine un secretar de stat va fi chemat totuşi să explice de ce în intervalul acesta de timp n-a avut bunăvoinţa să-şi pregătească o frază (...) în care să se regăsească un refuz, o respingere a acestui proiect", a adăugat Alina Gorghiu.

De altfel, a mai spus copreşedintele PNL, poate va fi o surpriză, aşa cum s-a întâmplat cu legea pensiilor parlamentarilor, şi după o "analiză temeinică" Preşedinţia întoarce acest proiect în Parlament.

Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat, a decis Senatul. De indemnizaţia pentru limită de vârstă beneficiază şi aleşii locali care au avut anterior intrării în vigoare a prezentei legi calitatea de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de Consiliul Judeţean.

Plenul Senatului a adoptat legea privind pensiile aleşilor locali cu 86 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi nicio abţinere. Liberalii au ieşit din sala înaintea votului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite