Gorghiu: Un om ca Denise Rifai se poate regăsi pe lista PNL la alegeri, are cunoştinţe economice, poate purta un dialog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că şi-ar dori ca pe lista partidului la alegerile parlamentare să se regăsească şi jurnalişti, precum realizatorul Denise Rifai, despre care susţine că are cunoştinţe economice şi poate purta un dialog, sau Simona Gherghe, care ar fi foarte bună "pe partea socială".

"Aş vrea de exemplu să lansez chiar provocări, pentru că poate şi presa ar privi altfel şi nu ar mai încuraja lupta asta antisistem dacă ar fi în interior, de exemplu dacă nişte oameni din media românească ar vrea. Şi mie îmi plac, sunt jurnaliste care îmi plac din media românească, care cred că ar face o figură frumoasă în politică. (...) Vă spun că un om ca Denise Rifai se poate regăsi pe lista PNL şi ar face o figură foarte frumoasă dacă şi-ar dori să vină alături de noi", a afirmat Gorghiu, cu privire la jurnalistul Realitatea TV.

Atenţionată cu privire la gafele lui Denise Rifai din cadrul emisiunilor electorale de la alegerile locale, liderul PNL a spus că a încercat să se uite "mai departe de imaginea vedetei de TV" şi a găsit calităţile ei.

"M-am uitat la omul are cunoştinţe în domeniul economic, care poate să facă un dialog pe absolut orice temă fără să se blocheze", a spus liderul PNL, care a precizat însă că nu i-a făcut jurnalistului o ofertă.

Gorghiu a dat şi un exemplu de jurnalist al postului Antena 3, Simona Gherghe. "Mi-ar plăcea de exemplu să o văd pe Simona Gherghe făcând politică, pe parte socială sunt convinsă că ar fi unul dintre cei mai buni oameni", a spus ea, deşi a precizat că este de părere că opinia Simonei Gherghe ar fi să rămână în presă.

Alina Gorghiu a subliniat că este interesată ca femeile să facă politică şi ar dori să vadă mai multe făcând acest pas, afirmând ironic că practica a arătat că "femeile sunt bune la munca, dar bărbaţii sunt puşi pe listă".

Jurnalistul Realitatea TV Denise Rifai a fost ţinta multor critici după seria de interviuri realizate în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, când şi-a întrebat interlocutorii ce planuri au pentru "şinele de tramvai murdare" sau cum rezolvă problema microbuzelor mai late decât aleile dintre blocuri. Un alt episod l-a avut în centru pe liberalul Alexandru Nazare, al cărui slogan de campanie pentru Primăria Sectorului 1 a fost "Tu cu mine suntem unu". "Domnule Nazare, ce slogan e ăsta? Tu cu mine sau eu cu dumneavoastră suntem 1? Cum? Eu înţeleg că sunteţi necăsătorit, dar chiar aşa? Cu tot sectorul? Sau pe rând? În grup? Separat?", l-a întrebat Rifai.

Interviurile sale au ajuns şi în atenţia CNA, care a transmis Realitatea TV o somaţie în urma sesizărilor primite.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite