PNL iniţiază o moţiune populară pentru demiterea lui Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat că liberalii vor iniţia, începând de astăzi, o campanie de strângere de semnături pentru demiterea premierului Victor Ponta.

„România are un premier urmărit penal, care rămâne bine-mersi în funcţie prin diverse tergiversări, deşi nu mai are legitimitate. Victor Ponta a cerut un fel de azil medical în afara Uniunii Europene, închipuindu-şi că acest lucru îl scuteşte să dea ochii şi cu justiţia, şi cu opinia publică din România, şi cu opoziţia, şi cu preşedintele României. PNL a decis să iniţieze o campanie de strângere de semnături de la cetăţeni, pentru demiterea premierului autoexilat şi autosuspendat, Victor Ponta. Va fi moţiunea de cenzură a cetăţenilor, cea de-a doua, după votul din noiembrie 2014. Viitoarea Constituţie trebuie să prevadă posibilitatea revocării din funcţie a premierului de către preşedinte, în condiţiile în care premierul e urmărit penal“, a anunţat Gorghiu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a publicat, astăzi, pe contul său de Facebook un text în care susţine că PSD duce o campanie împotriva sa de la momentul votului privind cererea DNA de arestare preventivă a senatorului social-democrat Dan Şova.

Ştiam din momentul alegerii mele în funcţia de copreşedinte al PNL că voi beneficia de un tratament compus din atacuri, insulte, manipulări şi dezinformări. Aşa am ajuns să fiu transformată de către propaganda PSD din martor în Victor Ponta, din avocat în Dan Şova şi din copreşedinte al PNL în Elena Ceauşescu, Ana Pauker, Gheorghe Gheorghiu Dej, Elena Udrea şi alţii. Toată această campanie a pornit din momentul votului PNL în cazul senatorului Dan Şova“, scrie Gorghiu.

Copreşedintele PNL mai spune că a aflat, de la aleşi PSD, că i se cercetează trecutul şi spune că a observat, în trafic, maşini care o urmăresc.

„În lumina evenimentelor recente înţeleg şi de ce Prim-ministrul a fost atât de afectat de acţiunea politică a PNL în privinţa prietenului său. Îi transmit, din nou, Prim-ministrului în exil să nu îşi facă speranţe, acţiunile de intimidare sau calomniile nu au niciun efect asupra mea. Să nu uit. Am observat şi în dimineaţa asta filajul maşinilor particulare care mă însoţesc de câteva luni în trafic, probabil cineva doreşte să mă protejeze“, mai spune, ironic, Gorghiu.

„Am aflat, de asemenea, de la parlamentari PSD, care nu sunt de acord cu aceste metode, că se instrumentează plângeri la Parchetul General şi ANI şi că o echipă cercetează tot ce am făcut şi n-am făcut în ultimii 10 ani. Să mai zică cineva că nu avem un premier preocupat chiar şi din Turcia de soarta opoziţiei din România!“, conchide Alina Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite