Gorghiu: Ce tristă e imaginea ipocriziei în politica mare! Păi dvs, domnule Cioloş, aţi legitimat AUR, semnând împreună cu ei moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu FOTO Facebook

Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă că "imaginea ipocriziei în politica mare" este "tristă", reproşându-i liderului USR Dacian Cioloş că a "legitimat" AUR, "semnând împreună cu ei moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern". Reacţia lui Gorghiu vine după ce Cioloş a susţinut că "huliganismul celor de la AUR nu ar exista dacă autorităţile statului nu le-ar permite să încalce legea".

"Ce tristă e imaginea ipocriziei în politica mare! Păi dvs, domnule Cioloş, aţi legitimat AUR, semnând împreună cu ei moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern. Şi tot dvs aplaudaţi în plenul reunit atunci când huliganii de la AUR au înjurat un coleg de la PNL şi l-au forţat fizic să coboare de la tribună", a scris, vineri seară, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, "AUR este un partid extremist, cu lideri huligani, lipsiţi de decenţă şi de respect faţă de instituţiile statului, oameni care nu cunosc standardele impuse de un stat democratic".

"Concluzie: ţineţi minte să nu mai acceptaţi să semnaţi împreună cu AUR următoarea moţiune de cenzură sau să colaboraţi în alte demersuri", a încheiat Gorghiu.

Zeci de membri şi simpatizanţi AUR, în frunte cu George Simion, au intrat în sediul Primăriei Timişoara şi au scandat sloganuri precum ”Herr Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta”, ”Ruşine să vă fie” sau ”Să vină afară”. 

Primarul Dominic Fritz a reacţionat în urma incidentului şi a declarat că nu îl intimidează aceste violenţe anti-democratice.

George Simion, liderul AUR, se află în judeţul Timiş cu o caravană. Acesta are în program mai multe întâlniri cu membri şi simpatizanţi ai partidului său în mai multe localităţi din judeţ, în zilele următoare. Sâmbătă, la ora 10.00 are programată o conferinţă de presă.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal.

”Cu privire la incidentul care a avut loc în incinta Primăriei municipiului Timişoara, vă comunicăm ca poliţiştii timişoreni s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea sediului profesional, în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, pentra stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor”, transmite IPJ Timiş.

Ulterior, preşedintele USR, Dacian Cioloş, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că "huliganismul celor de la AUR nu ar exista dacă autorităţile statului nu le-ar permite să încalce legea şi să se manifeste contrar oricăror reguli".

"De la Diana Şoşoacă, pe care nimeni nu avea curaj să o întrebe de ce nu purta mască, în timp ce o ţară întreagă trebuia să o facă, şi până la asaltul asupra Parlamentului acum câteva săptămâni sau intrarea de astăzi prin forţă şi agresiune în clădirea primăriei din Timişoara, toate sunt permise şi susţinute de către autorităţile statului. O spun fără nicio urmă de îndoială: mişcarea extremistă din România nu este una născută dintr-o ideologie pe care un val politic provenit din societate a propulsat-o pe scena politică. Vorbim de un grup politic pe care statul român, prin instituţiile sale, îl tolerează atunci când vine vorba de finanţările cel puţin dubioase, pe care îl sprijină prin lipsa de acţiune în faţa manifestărilor huliganice şi toate astea, pentru că forţelor politice aflate la guvernare le e teamă de o adevărată revoluţie în societate", a scris Cioloş.

Potrivit acestuia, "de câteva luni, conducerea AUR, împreună cu câteva găşti de indivizi violenţi printre care se regăsesc şi elemente neolegionare, ia cu asalt instituţii publice, iar cei abilitaţi să le păzească dispar, în mod ciudat, imediat ce aceştia încep să acţioneze. Dacă un cetăţean obişnuit ar fi încercat să intre în Parlamentul României, ar fi fost oprit imediat şi săltat de dubele poliţiei. În schimb, cei de la AUR şi George Simion beneficiază de protecţia instituţiilor statului şi singura concluzie este că există o complicitate evidentă între AUR şi coaliţia de guvernare".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite