Politică

articolul anterior articolul urmator

Cartianu, amintiri cu Marian Munteanu: Inginera din comună mi-a zis: «Cu lăţosul ăla te afişezi în Piaţa Universităţii? Ţi-ai făcut de râs părinţii şi satul!»

10
18 Apr 2016 17:54:14
Autor: Mădălina Mihalache
Grigore Cartianu a participat la protestele din Piaţa Universităţii FOTO Eduard Enea
Grigore Cartianu a participat la protestele din Piaţa Universităţii FOTO Eduard Enea

Jurnalistul Grigore Cartianu a povestit cum s-a transformat Marian Munteanu pentru el din simbolul Universităţii într-o mare dezamăgire. Cartianu spune că a fost blamat de de către consătenii săi pentru că s-a asociat cu Marian Munteanu.

„Pentru mine era un soi de icoană Marian Munteanu în anii '90. Mi-aş fi tăiat o mână ca să-l apăr, să-l salvez din momentele crâncene de atunci. Acum, când văd că Marian Munteanu şi Petre Roman, călăul şi victima, sunt colegi de partid...Când văd că vine Miron Cozma şi spune că Marian Munteanu era un băiat interesant la care a ţinut foarte mult... Marian Munteanu a stat patru zile în comă bătut de minerul Domokos. Documentez o carte şi acest episod se confirmă. Marian Munteanu a avut un rol în 1990. Acum rămâne să vedem dacă a jucat rolul său sau a lui Măgureanu, Brucan. O să vedem“, a spus Grigore Cartianu, la Adevărul Live.

Jurnalistul a mai spus că a avut de pătimit la el în sat de pe urma asocierii cu Marian Munteanu în anii '90. „M-am dus la mine la ţară în '90. Eram anul II la Politehnică şi eram dezamăgit de alegerile din Duminica Orbului. Inginera agronomă din comuna mea, fostă la CAP, ţinea la mine şi spunea că muncesc la câmp şi că sunt premiant. Eram la adunatul cartofilor: ajutam la înncărcatul cartofilor în remorcă, când vine inginera şi îmi spune: «Nu îţi e ruşine, mă, porcule?». «Cu lăţosul ăla, cu păduchiosul ăla? Te afişezi cu el în Piaţa Universităţii?! Ţi-ai făcut de râs părinţii şi satul! Ne e ruşine cu tine!» Dintr-o dată eram ciuma pentru că eram asociat cu Marian Munteanu. Ca să constat acum că a fost de două ori la Antena 3, că se simţea foartre bine cu Gâdea, să constat că este incapabil de un raţionament sănătos“, a mai spus Cartianu.

Jurnalistul spune că nu a crezut că că Munteanu are simpatii legionare. „L-am auzit într-un interviu la Digi 24, întrebat dacă Zelea Codreanu a fost sau nu un criminal, a spus că Justiţia a spus că nu. Nu spune nici da, nici nu. Când Zelea Codreanu l-a ucis pe prefectul Manciu de la Iaşi, când conducea Mişcarea în momentul în care a produs asainate. Mie mi îmi place să mă uit în egală măsură şi la cruiminalii comunişti, şi la criminalii fascişti. Sigur că şi Zelea Codreanu a fost victima unui asasinat, a  lui Cariol al II-lea. Nu există justificarea că am asasinat pentru că ne asasinau şi ei pe noi. Eu am crezut că este o legendă că Marian Munteanu are simpatii legionare. În Piaţa Universităţii era pro-democraţie, pro-alegeri libere, pluripartidism“, a mai spus Cartianu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Utilizator Adevărul
18.04.2016, 18:08:34

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
18.04.2016, 18:36:21

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
18.04.2016, 18:50:37

Comentariu considerat abuziv.

M Costi
18.04.2016, 19:56:10

"...Mi-aş fi tăiat o mână ca să-l apăr, să-l salvez din momentele crâncene de atunci..." !?! Normal , dupa ce ai ratat momentul Revolutiei , pe motiv de ...mers acasa la parinti la taiat porcul si nu i-a spus nimeni ce urma sa se petreaca in Bucuresti , sa ratezi si Piata Universitatii ar fi fost prea mult ! Iar un oltean adevarat , care se respecta , nu rateaza doua ocazii la rand sa fie in centrul atentiei....

+5 (7 voturi)
Camelian Propinatiu
18.04.2016, 20:14:45

Iliescu totdeauna câstiga! Iese la iveala un dosar intreg de marturii care justifica fie si partial Mineriada!

-2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările