Politică

articolul anterior articolul urmator

Grindeanu: Vom depune un proiect care va proteja drepturile angajaţilor români. Guvernul Cîţu a dat un atac brutal asupra drepturilor a peste un milion de români

11
14 May 2021 16:11:27
Autor: Maria Dinu
Sorin Grindeanu FOTO Sorin Grindeanu / Facebook
Sorin Grindeanu FOTO Sorin Grindeanu / Facebook

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu a anunţat depunerea unui proiect de lege pentru protejarea drepturile salariaţilor plătiţi cu salariul minim pe economie. Grindeanu acuză Guvernul că a „dat un atac brutal asupra drepturilor a peste un milion de români” prin ordonanţa de urgenţă care desfiinţează fişa postului.

„Astăzi am decis să depunem în Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile salariaţilor plătiţi cu #salariulminim pe economie. Este inadmisibil ca într-o ţară europeană să avem medici, ingineri, maiştri, constructori, şoferi profesionişti, directori în sistemul privat, plătiţi cu salariul minim”, a  transmis Sorin Grindeanu pe Facebook. 

Sorin Grindeanu a declarat într-o conferinţă de presă că partidul său a hotărât depunerea proiectului de lege explicând că „Guvernul Cîţu a dat un atac brutal asupra drepturilor a peste un milion de români”. 

„Ca partid de stânga am discutat o problemă foarte gravă a angajaţiilor români, în special a celor din mediul privat şi vom depune în Parlament un proiect de lege care va proteja drepturile angajaţilot români şi în special ale celor care sunt plătiţi cu salariul minim. Guvernul Cîţu tocmai a dat un atac brutal asupra drepturilor a peste un milion de români care muncesc cinstit. Mă refer la recenta ordonanţă de urgenţă prin care au fost desfiinţate fişa postului şi regulamentul intern pentru firmele cu până la 9 angajaţi. Practic Guvernul a aruncat în haos total relaţia patron angajat. În loc să sprijine până la urmă o relaţie corectă şi benefică pentru ambele părţi. Cîţu a deschis de fapt o cale a abuzurilor din toate părţile. Sub o anumită aparenţă de debirocratizare, guvernul Cîţu a eliminat nu doar orice formă de formă de protejare a angajatului, dar şi a angajatorului corect”, a transmis prim-vicepreşedintele PSD într-o conferinţă de presă. 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

muresan anna
14.05.2021, 16:17:03

Tovarase Grindeanu, cum se va numi proiectul? Ordonanta 13?

+3 (5 voturi)
gyll
14.05.2021, 16:27:00

Măi Ianus, ia spune tu, ca un social de stânga, cât iei net lunar de la noi, prostimea.

+7 (7 voturi)
Conu Istrate
14.05.2021, 16:38:55

Asta nu-i pesedistul care s-a legat de scaun? As spune ca-i mai degraba un caz social decat un social. Ce dracu inseamna un social? Sociali suntem toti, atata timp cat respectam niste norme. Individul asta, aflat in libertate, fara o medicatie psihiatrica atent monitorizata si fara restrangerea unor drepturi, e un banc prost, cel mult. Unul dintre bancurile proaste despre romani, din ciclul pesedist.

+8 (8 voturi)
Gib
14.05.2021, 16:29:23

Oare intelege cineva ce vrea sa spuna acest domn?! Unde vede el problema daca cei angajati astfel accepta aceste salarii. Ca de multe acest subterfugiu ascunde alte matrapazlacuri financiare asta tine de organe abilitate de investigatii dar in nici un caz nu poti interzice prin lege un mod de salarizare cu un contract semnat de ambele parti. Citeam ca si ministrul Nasui si-a exprimat o dorinta "geniala" de a elimina impozitarea salariilor minime. Foarte doct domul in chestiune. Statul pierde si angajatului i se reduc pachetele de asistenta sociala. Dar cel mai hazliu mi se pare faptul ca angajatii care depasesc marginal valoarea salariului minim evident ca vor plati impozitele si uite asa ei vor avea dintr-un condei un salariu mai mic decat salariul minim pe economie cel neimpozitat cu cca. 40% Si cine stie peste cate categorii de salarizare vor ajunge unii sa aiba si ei dupa impozitare salariul minim. Foarte inteligenta idee!

+2 (2 voturi)
Victor Nagy
14.05.2021, 16:33:52

....... "Grindeanu: Vom depune un proiect care va proteja drepturile angajaţilot români....." Ai primit ordin sa mai dai din coada ... sa nu se creada ca nu existati ? Avem opozitie ... deci este democratie ... Du-te ba d-acilea .. .

-4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările