Guvernarea aduce primele tensiuni în PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan FOTO Florin Şuler
Rareş Bogdan FOTO Florin Şuler

Disputele între liderii liberali încep să prindă contur la doar o lună de la preluarea guvernării, iar deciziile conducerii PNL încep să fie contestate în interiorul formaţiunii, în condiţiile în care politicieni ca Dan Motreanu şi Rareş Bogdan încearcă să capete cât mai multă putere, au declarat surse politice pentru „Adevărul”.

Evenimentele politice din ultimele două luni, adică dărâmarea Guvernului Dăncilă, învestirea Cabinetului Orban şi campania pentru realegerea lui Klaus Iohannis, au readus în prim plan mai mulţi liberali care fuseseră traşi pe linie moartă. În primul rând, şef de campanie pentru realegerea lui Klaus Iohannis a fost ales Dan Motreanu, în locul lui Ludovic Orban, ajuns prim-ministru între timp. „Orban s-a uitat să aleagă pe cineva din fostul PNL pentru a mai echilibra lucrurile în ceea ce priveşte relaţia cu teritoriul. Dar Motreanu nici nu a fost bine pus şef de campanie şi a început să dea ordine în stânga şi dreapta, unele din ele fiind prost primite în teritoriu”, au explicat surse din conducerea PNL. Potrivit acestora, şi relaţia cu Iohannis a ajuns să fie făcută de multe ori prin intermediul acestuia. De altfel, Motreanu (foto jos) e printre cei din conducerea PNL care au militat pentru neparticiparea lui Iohannis la vreo dezbatere cu Dăncilă. 

Dan Motreanu FOTO Mediafax

 FOTO Mediafax

Disensiuni în partid sunt generate şi de atitudinea lui Rareş Bogdan. Promovat intens în această campanie, după ce a fost lăsat într-un con de umbră după europarlamentare, Bogdan a reînceput să vorbească de teme politice referitoare la Bucureşti. Mai mult, Bogdan a lansat un atac la adresa consilierilor PNL. „Alooo, stimaţi consilieri generali ai Capitalei, de toate culorile, ce faceţi, dormiţi? Gata, a trecut campania electorală, gata cu euforia!”, a scris pe Facebook prim-vicepreşedintele PNL, referindu-se la criza privind lipsa de căldură în unele sectoare. La începutul verii Rareş Bogdan a râvnit la funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti, dar Orban a preferat-o pe Violeta Alexandru.

Răspunsul a venit de la Ciprian Ciucu, consilier general şi şef interimar la PNL Sector 6, în condiţiile în care acesta a fost unul dintre cei mai activi opozanţi ai Gabrielei Firea. „Pe bune, Rareş Bogdan, mie îmi spui ca dorm în Consiliul General? Păi eu am făcut opoziţie adevărată, nu mimată, în CGMB încă de a doua zi după ce Firea a devenit primar. Pentru că ştiu cine este şi a cui este. Nu-i frumos, pentru că tu ştii asta”, a fost replica lui Ciucu. 

În ciuda faptului că Rareş Bogdan a declarat ulterior că nu vrea să candideze pentru Primăria Generală, surse politice susţin că europarlamentarul testează terenul să vadă dacă ar avea şanse să fie desemnat candidat al PNL pentru Capitală.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite