Guvernul a aprobat proiectul Legii bugetului pentru 2021 şi hotărârea de guvern pentru plata salariilor restante ale minerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Luni seară, a fost aprobat de către Guvern proiectul final al Legii bugetului de stat pentru 2021 după ce a fost primit avizul Consiliului Legislativ. De asemenea, a fost aprobată hotărârea de guvern prin care se vor debloca fondurile pentru plata salariilor restante ale minerilor de la Hunedoara.

„Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a Legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament”, a declarat Ludovic Orban, relatează Digi24

Executivul a aprobat modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 200/2006 cu privire la constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, aprobate prin HG 1.850/2006. 

Această modificare va permite achitarea salariilor restante către minerii din Hunedoara care au protestat timp de mai multe zile în minele din Lupeni şi Lonea.

Minerii din Valea Jiului au încheiat, luni seară, protestul care a durat timp de şase zile, după ce li s-a adus la cunoştinţă că vor fi plătite salariile restante, potrivit acordului încheiat de liderii minerilor la Ministerul Muncii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite