Guvernul Cioloş se va confrunta cu prima moţiune. UNPR cere demiterea  Elisabetei Lipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul UNPR Sebastian Grapă a anunţat că mai mulţi parlamentari ai formaţiunii conduse de Gabriel Oprea vor depune la începutul sesiunii parlamentare o moţiune simplă prin care cer demiterea Elisabetei Lipă din funcţia de ministru Tineretului şi Sportului, ca urmare a interzicerii intonării imnului naţional de stat la competiţiile naţionale.

„Prima moţiune împotriva Guvernului Cioloş, de altfel împotriva unui ministru al Guvernului Cioloş, o vom depune la începutul sesiunii parlamentare. Este vorba despre o moţiune simplă care o vizează pe doamna Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului şi Sportului. Noi am spus în momentul în care am votat Guvernul că acesta va rămâne în funcţie atâta timp cît deciziile pe care le ia sunt în favoarea poporului român. Faptul că doamna Lipă a interzis la competiţiile naţionale intonarea imnului de stat al României este din punctul meu de vedere o gravă încălcare a Constituţiei“, a afirmat senatorul UNPR, citat de Agerpres. 

Grapă spune că premierul Dacian Cioloş ar trebui să o demită pe Elisabeta Lipă din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. „În situaţia în care, până la începutul sesiunii parlamentare, domnul prim-ministru Cioloş nu o demite pe această doamnă, am înţeles că urmează o remaniere guvernamentală, vă spun că eu împreună cu colegii mei de la UNPR vom depune o moţiune simplă prin care îi solicităm primului-ministru să o retragă din această funcţie şi să numească pe altcineva“, a mai spus Sebastian Grapă.

MTS a transmis federaţiilor naţionale o adresă, în care avertizează că, potrivit legii, intonarea imnului naţional se face doar înaintea „competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România“.

"Imnul naţional al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane şi alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România; Imnul naţional al altor state se intonează numai cu prilejul vizitelor, festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter internaţional, împreună cu imnul naţional al României, înaintea acestuia. Nerespectarea dispoziţiilor din Hotărârea Guvernului nr. 1157 din 21.11.2001 constituie contravenţie în temeiul art. 24 alin. (1) lit. j) din acelaşi act normativ şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.500 – 5.000 lei, iar constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii se fac potrivit dispoziţiilor art. 24 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1157 din 21.11.2001", se arăta în adresa semnată de Elisabeta Lipă.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat că legislaţia nu permite intonarea imnului naţional înaintea competiţiilor interne, astfel că FR Baschet a încălcat legea când a introdus în propriul regulament obligativitatea intonării acestuia înaintea meciurilor din ligile naţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite