Guvernul deschide larg porţile pentru noi bugetari. Câte noi posturi apar la nivelul mai multor ministere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Familiei şi Tineretului, condus de Gabriela Firea, va avea 298 de posturi, la care se adaugă trei secretari de stat,  un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi FOTO Inquam Photos / George Călin
Ministerul Familiei şi Tineretului, condus de Gabriela Firea, va avea 298 de posturi, la care se adaugă trei secretari de stat,  un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi FOTO Inquam Photos / George Călin

Reorganizarea a două ministere şi înfiinţarea Ministerului Familiei şi Tineretului, sub conducerea Gabrielei Firea, a fost un bun prilej pentru Guvernul Ciucă să deschidă larg porţile pentru mărirea numărului maxim de persoane care pot fi angajate la stat, nu doar pe posturi de execuţie, ci şi pe funcţii de conducere.

Prima schimbare care iese în evidenţă este cea de la Ministerul Muncii, instituţie care deşi nu va mai răspunde şi de domeniul Familiei, pentru care există un portofoliu separat, va păstra acelaşi număr de secretari de stat, adică patru la număr, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi, dar şi o organigramă cu 382 de posturi, în afara celor ale demnitarilor şi membrilor de la cabinetele acestora. Mai precis, are loc înfiinţarea unui noi funcţii de secretar general adjunct, remunerată cu peste 10.000 de lei (salariu net) şi a 49 de posturi.

Printr-o Hotărâre de Guvern de miercuri este înfiinţat oficial Ministerul Familiei şi Tineretului, structură condusă de Gabriela Firea, care va avea trei secretari de stat, un secretar general şi doi adjuncţi. Numărul posturilor din minister: 298 de posturi, în afara celor ale demnitarilor.

31 de milioane de lei, pentru personalul noului minister

Ministerul Familiei şi Tineretului are un un buget de 183 de milioane de lei pentru anul 2022, din care pentru cheltuielile de personal sunt alocate de aproximativ 31 de milioane de lei. Aşadar, media lunară a banilor care ar merge către personal ar fi de 2,58 milioane de lei. Un calcul al venitului mediu pentru angajat al acestui minister ar fi dificil de făcut, pentru că o parte din venituri ar putea merge ca sprijin şi pentru cei din direcţiile judeţene de tineret, Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei, casele de cultură studenţeşti şi Agenţia Naţională de Egalitate de Şansă între Femei şi Bărbaţi, structuri în subordinea ministerului.

Ministerul Sportului, deşi rămâne fără componenta de tineret, va pierde doar zece posturi, adică va avea 161 de funcţionari, fără demnitarii din instituţie. În afară de ministru, demnitari vor mai fi doi secretari de stat, un secretar general şi doi secretari adjuncţi.

Citeşte şi:

Bugetari de lux. Secretarii generali din ministere, oameni cu rol-cheie în Guvern şi abonaţi la sinecuri

Români făcuţi milionari doar din bani publici. Un salariat cu minimul pe economie câştigă de 60 de ori mai puţin

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite