Politică

articolul anterior articolul urmator

Guvernul Găfilă

31
30 Jul 2018 12:24:34
Liviu Iolu
Premierul României, Viorica Dăncilă / FOTO Mediafax
Premierul României, Viorica Dăncilă / FOTO Mediafax

Un asemenea guvern nu mai poate funcţiona, el este doar decorul unei emisiuni de divertisment şi nimic mai mult. Doamna premier a ajuns o comedie pe tocuri, un circ ambulant, o carte de umor, o colecţie de bancuri.

Când am fost numit purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş, acum doi ani, teama cea mare era că nu sunt de ajuns de „echipat“ pentru rolul care mi se dă în grijă. Că va fi greu să mă ridic la înălţimea aşteptărilor. Nu ştiu nici acum ce moment de inconştienţă a fost acela în care am zis că voi putea să fac asta într-un executiv aflat sub asediu politic şi mediatic.
 
De fapt, privind retrospectiv, teama cea mare după numirea într-o poziţie cu expunere zilnică era că, din cauza presiunii uriaşe, voi ajunge să fac gafe. Mi-am zis de la bun început că îmi voi îngădui eventual câteva bâlbe, dar dacă ajung la gafe voi pleca imediat.

Când ai ajuns de râsul lumii nu mai e nimic de făcut. Credibilitatea e zob, orice lucru serios mai spui este ignorat, lumea te priveşte în cel mai bun caz cu condescendenţă. De altfel, cam cine a ajuns la gafe în Guvernul Cioloş a şi plecat din funcţie, fie că era sau nu un bun specialist în domeniul lui. Era clar că momentul gafei va reveni obsesiv şi că mandatul acelui ministru şi activitatea sa vor fi compromise de momentul în care i-a lipsit luciditatea.
 
În Guvernul Dăncilă, gafa este regula, nu excepţia. I-am putea spune fără frică de greşeală „Guvernul Găfilă“. Premierul Viorica Dăncilă şi-a luat în serios rolul de regină a stângăciilor şi, prin frecvenţa absolut remarcabilă, acoperă mediatic absolut toate gafele miniştrilor săi care - în alt context şi cu alt premier - s-ar fi remarcat la acest capitol. Domnii Andruşcă, Şova, doamnele Bran, Vasilescu şi Dan sunt doar câţiva miniştri pe nedrept eclipsaţi de gafele fără pereche şi fără precedent ale doamnei Dăncilă. Aveau, individual, toate datele pentru a se face de râs semnificativ, însă au fost aleşi să facă parte dintr-un guvern condus de şefa gafelor naţionale şi internaţionale.
 
Actualul premier are un apetit remarcabil de a se face de râs pe orice scenă şi la orice pupitru apare. Din păcate pentru ţară, credibilitatea ei s-a făcut praf şi, de ceva vreme, orice lucru serios mai spune este dus în derizoriu de gafa zilei. Un asemenea guvern nu mai poate funcţiona, el este doar decorul unei emisiuni de divertisment şi nimic mai mult. Doamna premier a ajuns o comedie pe tocuri, un circ ambulant, o carte de umor, o colecţie de bancuri.

Din păcate, gafele doamnei Dăncilă nu sunt doar ale domniei sale. Gafele astea poartă cu ele şi o deficienţă majoră a aparatului de lucru al premierului României. Pentru că şi-a dorit să aibă controlul total asupra prim-ministrului, Liviu Dragnea a lăsat-o pe doamna Dăncilă fără posibilitatea de a-şi alege un aparat de lucru format din profesionişti pe fiecare domeniu major de care se loveşte zilnic un şef de guvern. Până la „Guvernele Dragnea“, premierii aveau o „Cancelarie“ formată, de obicei, din astfel de oameni pregătiţi cu răspunsuri şi punctaje pe marile teme şi micile ieşiri publice. Consilierii nu sunt vizibili până când se vede lipsa lor. Sigur, nu orice face bine un prim-ministru sau ce face rău li se datorează acestora, însă de cele mai multe ori coerenţa publică a şefului guvernului are la bază expertiza acestui aparat de lucru.
 
Lăsată singură, flancată doar de câţiva „paznici“ loiali domnului Dragnea, gafele premierului Dăncilă erau inevitabile. Şi se vor opri doar odată cu demisia domniei sale. Să-i spună un consilier asta cât mai repede.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

🖕
30.07.2018, 12:36:02

Regret, dna în cauză nu face gafe. Nu mai e demult cazul de menajamente, face țara de ăcat, așa e natura ei profundă - proastă de bubuie! Du-te cu vaca, Viorica Dăncila!

+21 (21 voturi)
Vanatorul/d.c.
30.07.2018, 14:07:52

Da.. Nimic nou sub soarele propagandei..De vreo 2-3 zile, ordinul de zi pe ”unitate publicistica” e ”Focusati-va scrierile pe gafele lui Dancila”. Si exact asta se..executa..! Pot face o lista lunga cu jurnalisti si blogerii care asta fac de vreo 3 zile..! Penibil..! In loc sa se ..”șarjeze” pe ticalosiile si manevrele mizerabile ale guvernului si ale mafiei PSD, o aburim cu gafele si balbele lui Dancila..! Taman la tenesi il doare pe romanul simplu si sufocat de lipsurile de tot felul de gafele si balbele lui Dancila..! Mai constat un ..caraghioslâc propagandistic, unul de-a drept caragielesc:)) Jurnalistii si bloggerii anti-pesedisti (iohannist-limberlai, luluțani, cioloșisti, etc) isi scriu unii altora..! Ei, pe pentru ei..! Ei, lor..! Lor si catorva zeci de aplaudaci de pe forumuri..! Isi repeta unii altora mereu aceleasi lucruri anti-pesediste, sperand ca astfel vor ”radicaliza poporul”, care popor radicalizat de mereu aceeasi gargaristica propagandistic de de site-uri, e clar ca o sa-i alunge de la guvernare pe mafiotii pesdistei, fie cu ghioaga, fie cu votul..! Geniala strategia..!:)) Numai ca pe ”popor”, asa cum spuneam (si cum se vede si din avion, de altfel) taman la tenesi il doare de aceasta ”strategia propagandistica geniala” si de gargara din ziare sau de pe site-urile pe care nici nu le citeste si nici nu le acceseaza din lipsa de net sau de..interes..! Si in tot timpul acesta in care noi ”da-i si lupta” cu mafia pesedista pe site-uri si pe net in general, ”la nivelul solului” activistii boschetului cu 3 trandafiri ”rad” tot ce insemna ”opozitie”, ”facandus-si treaba” asa cum ”scrie la carte” acolo unde se castiga voturi si alegerile : pe ulitele satelor, pe aleile dintre blocurile cartierelor muncitoresti, la adunarile pensionarilor. in crasmele frecventate de ”popor”, in tramvaie, autobuze, trenuri, intreprinderi, etc..!

-17 (21 voturi)
Utilizator Adevărul
30.07.2018, 14:47:15

Comentariu considerat abuziv.

ghost ghost
30.07.2018, 14:51:36

Da' bine că ești tu mai deștept decât toți ceilalți! Daca vrei sa vezi doar scrierile despre gafe, doar pe alea le vezi. Dar de cele mai multe ori vin la pachet cu "gafele" de incompetență și cu "marile" realizări din programul qulii de guvernare. Daca nu pui degetul pe rană, de cate ori e nevoie, ajungi insensibil la gafe și greșeli și incompetență, și te obișnuiești așa. Duie Mragnea, Vinatorule!

+17 (19 voturi)
Mircea B.
30.07.2018, 15:10:34

D-nu Iolu, da' cine mama mă-sii a desemnat-o pe tăntălaia asta pe post prim-ministru? Au nu marele Klaus Iohannis? Care dupa jumatate de ora de discutie cu madama (nu putea mai mult că avea biletele de avion pentru Tenerife) a fost convins de calitătile ei ? Să iasa acum Klaus, cel altfel de președinte, și sa-și asume consecințele deciziei lui. Iar Dăncilă a ajuns la putere pentru că PSD a ajuns la putere. Iar PSD a luat puterea in 2016, adică dupa 4 ani de catastrofala guvernare PSD-USL, domnule Iolu, pentru ca guvernul Ciolos a reusit marea performanța de a spăla toate păcatele PSD-ului inainte de alegeri! Un altfel de președinte și o altfel de guvernare a dus la pesedizarea și dăncilăbărțarea țării.

-6 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările