Guvernul organizează alegeri parţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma şedintei de joi, Executivul  a stabilit data pentru alegerile locale parţiale pentru localităţiile care au rămas fără primar ca „urmare a demisiilor unor titulari sau aplicării unei pedepse privative de libertate.  Acestea urmează să se organizeze la data de 11 iunie în 49 de localităţi din ţară.

„Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parţial pentru alegerea primarului în 49 de localităţi în care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate”, se arată în comunicat.

Potrivit informaţiile furnizate de Biroul de Presa, alegerile urmează să fie organizate în cinci municipii, nouă oraşe şi 35 de comune.

„Alegerile parţiale vor fi organizate în cinci municipii – Moineşti, judeţul Bacău, Craiova, judeţul Dolj, Târgu Jiu, judeţul Gorj, Lupeni, judeţul Hunedoara, Roman, judeţul Neamţ, nouă oraşe – Râşnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinţi-Târg, Ţăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Buşteni, Băicoi şi în 35 de comune”, reiese din comunicatul celor de la Guvern.

Odată cu stabilirea calendarului pentru alegeri, Guvernul a stabilit şi care vor fi sumele de bani necesare organizării exerciţiului electoral.

„De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale (în conformitate cu art. 126 alin. 1 din Legea nr 115/2015)”, reiese din comunicatul remis de Biroul de Presă al Guvernului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite