Politică

articolul anterior articolul urmator

Guvernul PNL sau guvernul PDL? Contează ce vor românii?

11
21 Oct 2019 22:26:25
Lulea Marius Dorin
PDL şi PNL au fuzionat prin absorţie.
PDL şi PNL au fuzionat prin absorţie.

În aceste zile mai multe nume au fost vehiculate pentru a se realiza primul guvern sub mandatul de premier al lui Ludovic Orban. Şi pe cât de greu se naşte acest guvern, pe atât de controversate sunt alegerile ce ni se aruncă în ceas de seară pentru diferite posturi.

Guvernările PDL cu greu pot fi uitate de către populaţie şi nu atât din cauza tăierilor colosale de salarii(ce se puteau rezolva uşor ca şi acum: prin inflaţie şi nu prin distrugerea încrederii în economia naţională), cât mai ales datorită numeroaselor scandaluri de corupţie din perioada respectivă.

Tocmai de aceea electoratul a şi taxat acest partid, de altfel unul puternic, cel puţin financiar, şi l-a eliminat de pe scena politică din România. Cei de acolo s-au ascuns care încotro au apucat, dar mai ales în interiorul PNL. Cum au făcut acest lucru nu cred că este prea greu de presupus.

Românii s-au săturat de cei vechi, de figurile politice prezente pe scena românească în ultimii 30 de ani. Acestea sunt considerate, pe drept, pe deplin responsabile de distrugerea economiei naţionale, de sărăcirea populaţiei şi de delapidarea statului. Tocmai datorită acestui lucru electoratul a început să taxeze PSD şi tocmai de aceea acest partid a plecat de la guvernare în acest moment.

Tot datorită acestei situaţii USR s-a ridicat în sondaje pe nemulţumirea populaţiei şi nu pe un program politic sau pe carisma vreounui lider politic.

Cu toate acestea pare că PNL în frunte cu Ludovic Orban nu au înţeles absolut nimic. În loc să se prezinte cu figuri politice noi, observăm că se împânzeşte viitorul guvern cu foşti membri ai PDL, puşi la cele mai importante ministere. Nu cred că este ceea ce poporul român vrea să primească.

Şi aşa acum se vede în clar că opoziţia nu avea nici o soluţie / alternativă la guvernare. La cât de greu naşte PNL un guvern putem stabili în clar că nu erau pregătiţi pentru o misiune aşa de grea.

Este de ajuns că fosile vii ale politicii româneşti au fost trimise la Bruxelles prin plasarea în fruntea listelor de la europarlamentare, dar pare că pentru unii PNL este mai puţin important şi contează mai mult orgoliul, dar mai ales interesele de grup.

În acest sens ne punem întrebarea legitimă: vom avea un guvern PNL sau un guvern PDL?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

_wakki m
21.10.2019, 22:40:59

”ce se puteau rezolva uşor ca şi acum: prin inflaţie şi nu prin distrugerea încrederii în economia naţională” o asemenea boime incredibilă, o asemenea prostie colosală rar ți-e dat să citești va să zică inflația, poate chiar una galopantă, cu două cifre, nu erodează încrederea în economie nici a consumatorilor, nici a investitorilor, nici a bancherilor această flatulență a minții e demnă de Pop Genunche

+4 (6 voturi)
Sorin Ionascu
21.10.2019, 23:09:27

Asta am remarcat si eu. Dar la ce sa te astepti de la un grobian aservit pesedeului?

+2 (4 voturi)
Cornel Mihai Laurentiu
21.10.2019, 23:21:18

In princiupiu ati atins toate punctele sensibile, ale derulari evenimentelor din mioritica. Insa, PNL pentru moment a fost singurul partid, alaturi de PMP, care isi asuma o guvernare..Nu se putea sa mai lasi ciuma rosie sa isi faca de cap in continuare. Bube mai vechi sau mai noi le au toate partidele. In acest context nu se poate vorbi de-o preluare a guvernari in urma unor alegeri. Datele problemei sunt altele. Importanat este ca PNL si PMP , sa faca odata guvernul si sa demonstreze cum se poate face o guvernare pentru romanii si nu pentru clientela politica. Din pacate, usr a ales o pozitionare total gresita. Aceasta pozitionare gresita, se va vedea si alegerile prezidentiale, unde Barna nu va lua mai mult de 5% dar mai ales in viitoarele alegeri. Spre surpriza usr-istilor, actuala conducere ii va duce intr-o infundatura.

0 (4 voturi)
victor catuna
22.10.2019, 00:32:50

Băiețaș,nu mai bea. Lasă dracului beutura ca ajungi de batjocura lumii!

+1 (1 vot)
victor catuna
22.10.2019, 00:30:36

Asta-i articol? Si m costi ,pesedistul forumului ,scria un art mai lung și mai "valoros" dpdv al maroului aruncat in ventilator.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările