Haide, vino înapoi! Mihai Tudose a fost rechemat în PSD pentru „coagularea forţelor politice de stânga”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea filialei PSD Brăila a decis, sâmbătă, să-l invite pe fostul premier Mihai Tudose alături de membrii Pro România din Brăila pentru a reintra printre rândurile social-democraţilor.

În contextul în care toţi membrii Pro România din Brăila şi-au dat demisia din partid, dar şi a alegerilor parlamentare şi locale de la anul, PSD Brăila a anunţat că-i invită pe aceştia pentru coagularea stângii.

„Biroul organizaţiei judeţene PSD Brăila, întrunit în ziua de 14 decembrie 2019, a analizat situaţia creată pe scena politică brăileană, în mod deosebit anunţul privind demisia în bloc a membrilor Pro România Brăila.

În cadrul discuţiilor s-a evidenţiat necesitatea coagulării eforturilor tuturor forţelor politice de stânga în vederea câştigării alegerile locale şi parlamentare din anul 2020.
 

În acest context, Biroul organizaţiei judeţene PSD a hotărât să adreseze invitaţia către cei care au activat în cadrul Pro România, membri şi simpatizanţi, către toţi brăilenii care împărtăşesc valorile social-democrate, de a adera la organizaţia PSD, pentru ca împreună sa îndeplinim proiectele sociale, economice şi politice ale judeţului Braila”, se arată într-un document semnat de preşedintele PSD Brăila Ion Rotaru.

Mihai Tudose a demisionat pe 2 decembrie din Pro România, pentru ca mai apoi câteva zile mai târziu filiala Brăila să demisioneze şi ea în bloc din partidul condus de Victor Ponta, precizând că au ales să îşi ia rămas bun de la ”politica pumnului în gură, dusă în ultima perioadă de Victor Ponta (Dragnea 2)”.

Tudose şi-a postat pe Facebook cererea de demisie, cu mesajul ”Doar atât. Deocamdată.....”.

„Motivele acestui act, şi anume totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale, fiind de notorietate, nu le mai detaliez”, scrie Tudose în cererea de demisie.

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat pe 8 decembrie, referindu-se la foştii colegi de partid plecaţi la Pro România, că este posibil ca Mihai Tudose să revină în PSD.

„Este posibil să se întoarcă. Trebuie ţinută o discuţie în Brăila”, sublinia Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite