articolul anterior articolul urmator

Happy Valentine’s Day, Ceauşescule!

26
14 Feb 2018 10:46:34
Adrian Fanaca

26 Comentarii

Podar
14.02.2018, 16:03:41

Comentariu considerat abuziv.

Podar
14.02.2018, 17:24:39

@Fanaca...te-ai cam facut de ... Cum nu esti bagat in seama, De cei care te ignora, Incerc eu, desi mi-e teama, C-ai o problema majora. Te-ai certat cu profesorii, Din gradinita si liceu... Fiindca-u fost raspunzatorii, Ca erai de cap mai greu...?! Dar problema cu ...parintii, Spune, cum ai rezolvat, Le-ai lasat in gura dintii, Pentru ca te-au...prost-creat...?! Geaba le ceri socoteala, Nascutilor in comunism... Cand , cu neuronu-n poala, Putzi a ...analfabetism...!!! ...

0 (4 voturi)
Iocan Poienaru
14.02.2018, 19:35:50

Vai de noi si de noi, educatia in regimurile comuniste este zero !. Mergeti repede,repede, prin universitatile si insitutele de cercetare din SUA si vestul Europei si spuneti-le si celor de acolo ! Sa-i dea naiba afara pe sutele de matematicieni,fizicieni,chimisti si ingineri romani,absolventi in RO inainte de 90, care au ajuns profesori si cercetatori cu renume fara sa va intrebe pe dumneavoastra.Si mai spuneti-le sa-i concedieze si pe nesuferitii aia de teoreticieni crescuti de scoala sovietica. Azi universitatile din RO produc absolventi an de an mai analfabeti. Nu o sa treaca mult si nivelul lor il va egala pe cel al copiilor din clasele I-IV din scolile ajutatoare ale anilor 80. Deja aducerea la acelasi numitor este o provocare formidabila pentru unii studenti de la Mate si Fiz, Universitatea din Bucuresti. Si acesti absolventi vor fi profesorii de poimiine. Se pare ca dez-alfabetizarea al carei produs sunteti nu mai poate fi oprita. A propos, daca uriti atit de mult comunismul, ce pareti aveti despre faptul ca Universitatea din Bucuresti este condusa de un fost turnator la securitate ?

0 (4 voturi)
seba klau
14.02.2018, 23:00:54

Buna, Nu e tocmai cea mai potrivita zi pentru a scormoni in cacat, scuzati expresia, dar oricum e imposibil sa nu jignesti pe nimeni mai ales pe teme ce produc o senzație de neliniște în corp. Ai uitat sa mentionezi ca intre 60 000 si 300 000 de intelectuali au fost ucisi in Romania incepand cu 1945. Si multi altii prin inchisori, torturati...etc Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_killings_under_Communist_regimes#Romania Cine a facut asta? O sa-mi spui "Comunistii" sau "Rusii"? Cine-s comunistii astia? Aceeasi oameni / Romani care au trait si mai traiesc printre noi. Ca doar nu o venit Stalin sa omoare cu mana lui sute de mii de romani, iar cei de la securitate si din armata Romana nu au fost toti rusi. Armata era obligatorie, iar cand ai intrat ti s-a dat sa alegi: "vrei sa fii turnator la securitate? Nu? Atunci las ca vezi tu ce greu o sa-ti fie aici" Si de frica toti au semnat si si-au spionat aproapele. Si uite asa au ajus toti barbatii din Romania niste paratori, fricosi si tradatori. Va mai aduceti aminte de "mineriade"? (Lb. Romana e singura limba ce a inventat acest cuvant. Ce frumos...) Cand Iliescu si Cozma au adus fortele de ordine si minerii sa bata lumea / protestatarii pe strazi? Cine au fost minerii aia? Prostimea, cei mai de jos oameni posibili, care scandau "Noi muncim, nu gândim!". Si ei erau Romani. Deci un Roman sau Rus, dracu stie, a adus niste Romani sa bata si sa omoare alti Romani care vroiau libertate si ii stricau planurile de conducere/asuprire. Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Mineriada_din_iunie_1990 Asta vi se pare o tara unita? Cand ne mancam intre noi? Ca urmare, Romania este o tara de tradatori si de lasi. La ce te astepti de la asa oameni si asa o tara? Ce rost are sa-ti bati gura degeaba? Crezi ca vei schimba ceva spre bine? Situatia nu se v-a schimba niciodata. Intodeauna a fost si va fi rea. Inainte au fost Boierii si Taranii. Pe urma comunistii / securitatea si oamenii de rand. Iar acum politicienii si prostimea. Dece educatia e vai de capul ei iar profesorii slab platiti? Fiindca cu cat sunt mai prosti oamenii, cu atat sunt mai usor de condusi. Uita-te numai la ce fel carti ne sunt predate in scoli de mici copii: "La ciresi" de Ion Creanga (e ok sa furi cirese de la vecin) "Ion" de Liviu Rebreanu (cum trebuie sa furi nevasta si pamantul vecinului) "O scrisoare pierduta" de I.L. Caragiale (oricat te-ai zbate si asa castigatorul alegerilor este deja decisa de alti suspusi) "Morometii" de Marin Preda (Moromete vinde pamantul nevestei, ii promite ca va pune casa pe ea dar nu o face. Baietii fug cu oile, caii si covoarele la Bucuresti) ..etc Practic totul se rezuma la controlul populatiei si furatul acesteia. In concluzie: daca esti tanar si stii Engleza pleaca dracului din tara aia fara viitor ca doar nu esti copac sa iti treaiesti toata viata si sa mori in acelasi loc in care te-ai nascut.

+1 (3 voturi)
Lucian Pufu
14.02.2018, 23:01:01

Cred ca va referiti la o anumita componenta a educatiei, pentru ca sunt mai multe. Esentiali sunt cei 7 ani de acasa si acolo comunismul a avut o mai mica contributie. Insa atunci cand ne referim la conducatorii de astazi, ei nu mai sunt fii si fiice de nomenclaturisti, nu mai au o legatura directa cu vechea oranduire. As compara mai degraba situatia cu cea care a urmat ocuparii tarii de catre sovietici in '45: au fost adusi la putere oameni fara educatie sau cu o educatie precara. Asta traim astazi, intr-o democratie care e parte a celei mai mari organizatii interstatale democratice din lume, UE. De ce am ajuns iarasi in acelasi punct? De ce suntem din nou condusi de patura cea mai ne-educata a societatii? De ce au fost alesi, la vot, cei mai putin educati? Trebuie sa dati un raspuns corect, real, la problema asta, daca vreti sa mergeti mai departe, adica sa faceti pasi catre imbunatatirea situatiei. Propaganda, indiferent de scop, nu aduce nimic. Parte importanta din ecuatie este lipsa unei opozitii serioase, care sa atraga la vot pe cei mai bine educati. A doua parte importanta este saracia, lipsa alternativelor economice care sa-i decupleze pe oamenii ne-educati de autoritatile corupte ale statului, acum sunt tinuti intr-o stare de semi-dependenta. O a treia parte este cultura milenara a poporului roman, unde fiecare se descurca pe cont propriu, pe sub sau pe dinafara de lege, fara sau chiar in dauna vecinului, colegului, etc. (ne lipseste solidaritatea, chiar empatia, dar n-as zice ca suntem psihopati).

+2 (4 voturi)