Hellvig o atacă pe Udrea: "Oamenii cu cap tac şi fac, nebunii dau sfaturi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Hellvig susţine că în perioada în care Elena Udrea a condus Ministerul Dezvoltării s-au înregistrat nereguli majore
Eduard Hellvig susţine că în perioada în care Elena Udrea a condus Ministerul Dezvoltării s-au înregistrat nereguli majore

Actualul ministru al Turismului consideră că nu-i datorează nimic predecesoarei sale, Elena Udrea, ba mai mult, spune că ar aprecia puţină linişte fiindcă "munca a fost lăsată pe seama Guvernului USL". În ceea ce priveşte sfaturile lui Udrea, Hellvig îl citează pe Schopenhauer: "Oamenii cu cap tac și fac, nebunii dau sfaturi".

În postarea numită "Sfaturile doamnei Udrea. Mulțumesc, nu!", Hellvig trece în revistă evenimentele care au urmat anunţului făcut de Comisia Europeană potrivit căruia patru programe operaţionale au fost presuspendate parţial sau total.

"Pentru orice om normal, de oriunde din lume, aceasta este o veste proastă. Există, însă, și oameni fără simțul măsurii. Aceștia au luat știrea și au rulat-o după bunul plac. Pe principiul „atâta pot, atâta fac", aceștia au sărit, electoral, la gâtul actualei guvernări acuzând-o de această situație", a scris Hellvig sâmbătă pe blogul personal.

Ministrul Turismului spune că "exponenți ai fostei guvernări" deturneză adevărul și aruncă vina pe actuala guvernare. "Pe mai multe voci, încearcă să acopere un adevăr simplu dar dureros. Și pe care nu îl spunem noi, ci faptele: acela că situația de astăzi este urmare a incompetenței lor manageriale, că presuspendarea POR de azi se referă la nereguli din perioada 2009-2012. Pentru că măsura adoptată de CE, cel puțin la nivelul ministerului pe care-l conduc, vine ca urmare a unei misiuni de audit care a vizat perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011", menţionează Hellvig.

"Ceea ce nu a făcut această conducere în trei ani am făcut noi în cele câteva luni de când suntem la MDRT", susţine Hellvig şi enumeră câteva dintre măsurile pe care le-a adoptat de când se află în fruntea ministerului.

"Așadar, eu din nou îi plătesc factura doamnei Udrea; și din nou domnia sa crede că eu ar trebui să-i mulțumesc. Aud chiar că vrea să-mi fie consilier, să-mi dea sfaturi, cum ar veni", mai scrie liberalul.

Acesta se întreabă ironic ce ar putea să-l înveţe Elena Udrea pe el. "Mă și întreb ce fel de învățături ar putea domnia sa să-mi ofere: cum să cheltui peste 120 de milioane de euro pentru domeniul schiabil fără să ții cont de faptul că trebuie să existe o corelare strategică între promovarea brandului turistic și investițiile în infrastructură? Sau poate cum să nu îți achiți datoriile către touroperatorii germani - un "amănunt" de 288.000 de euro?", se întreabă Hellvig.

"Ca să tragem linie: eu sfaturi nu vreau să-i dau. Dar la schimb cu mărinimia de care dă dovadă le spun doamnei și prietenilor săi: ar fi indicat ca după trei ani și jumătate de guvernare cu lipsă de compasiune față de cetățeni, să se comporte măcar acum responsabil. Nu mă aștept la maturitatea de a-și asuma responsabilitatea pentru răul făcut, nu sunt naiv. Mi-ar plăcea însă să văd puțină decență. Presuspendarea nu este o temă de atac politic sau electoral", conchide ministrul Turismului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite