Politică

articolul anterior articolul urmator

Hellvig: Dacă se va demonstra că sunt incompatibil nu voi mai fi niciodată ministru

0
15 Nov 2012 13:24:44
Autor: Alina Boghiceanu

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, joi, că în situaţia în care se va demonstra suspiciunea de incompatibilitate nu va mai fi niciodată ministru. În caz contrar însă, aşteaptă demisiile celor care l-au acuzat.

„Este vorba de suspiciune de incompatibilitate, aşa cum am primit adresa de la ANI. În momentul în care voi avea o decizie definitivă de la justiţie, dacă se va demonstra că am fost incompatibil, eu, Eduard Hellvig, niciodată nu voi mai fi ministru în România, asta garantez“, a precizat ministrul.

El a adăugat că dacă însă se va demonstra că suspiciuniea de incompatibilitate nu este adevărată aşteaptă demisia celor care „au dat acest document“.

În altă ordine de idei, Hellvig a spus că a vorbit cu Victor Ponta de mai multe ori, iar vineri va depune contestaţie la decizia ANI şi va aştepta răspunsul justiţiei.

„Am speranţa să primesc răspunsul cât mai repede, în două săptămâni. Cred că probabil de luni intru în concediu de campanie electorală“, a mai spus el.

pe 9 noiembrie, prima zi de campanie electorală, ANI a anunţat că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către miniştrii Eduard Raul Hellvig, Ovidiu Silaghi şi Liviu Pop şi de către secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache.

Hellvig a fost găsit incompatibil întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

Dan Mihalache a fost demis de premier pe 13 noiembrie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările