Hilde Brandl: Au trecut 32 de ani de la revolta anticomunistă de la Braşov, dar noi încă plătim pensii speciale torţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti, Hilde Brandl, susţine că autorităţile române ar trebui să arate că îi respectă pe cei care au suferit în urma evenimentelor din 1987 prin eliminarea pensiilor speciale pentru persoanele care au făcut parte din fosta Securitate.

„În urmă cu fix 32 de ani, începea la Braşov o revoltă anti-comunistă care a zguduit regimul dictatorial de la Bucureşti şi care anunţa evenimentele de peste doi ani care au dus la căderea regimului comunist. Mii de muncitori au ieşit atunci în stradă pentru a protesta iniţial pentru că în casele lor era frig, pentru că nu era apă caldă şi pentru că în frigidere bătea vântul. Treptat, revolta socială s-a transformat într-o revoltă politică, îndreptată împotriva regimului comunist, o revoltă pentru libertate”, aminteşte liderul liberal Hilde Brandl, la 32 de la revolta anticomunistă de la Braşov. 

Preşedintele Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti punctează faptul că în urma acestei revolte mii de oameni au avut de suferit dn cauza represiunilor. 

„Ca urmare a evenimentelor de la Braşov, mii de persoane au fost audiate, sute au fost bătute sau chiar schiungiute în beciurile securităţi. Unii dintre ei chiar au murit, ca urmare a bătăilor securiştilor”, spune liderul liberal. 

De asemenea, Hilde Brandl vine cu ideea eliminării pensiilor speciale pentru cadrele fostei Securităţi. 

„Din păcate, la 30 de ani de la Revoluţie, statul român continuă să plătească pensii speciale celor care înainte de 1989 au lucrat în sistemul represiv, adică în serviciile de informaţii, în penitenciare sau care s-au ocupat cu represiunea ca ofiţeri în cadrul Ministerului de Interne, iar acest lucru lucru trebuie schimbat cât mai repede. Guvernul de dreapta de la Varşovia a eliminat în acest an pensiile speciale pentru toţi cei care s-au ocupat cu represiunea polonezilor înainte de 1989, în special a celor care au lucrat în serviciile de informaţii. M-aş bucura dacă şi noi ne-am inspira de la polonezi”, scrie Brandl.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite