Hilde Brandl: Creşterea fiscalităţii la nivel european va inhiba dezvoltarea, inovarea şi apariţia unor noi locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti, susţine că la nivel european va avea loc o creştere masivă de taxe, motivul fiind împrumuturile uriaşe la nivelul Uniunii Europene.

„Comisia Europeană anunţă o creştere masivă de taxe pentru a acoperi împrumuturile uriaşe făcute în această perioadă şi aşa-numitul plan de recuperare post-coronavirus, în valoare totală de aproximativ 500 de miliarde de euro. Creşterea de taxe la nivel european va afecta însă şi mai mult competitivitatea companiilor europene faţă de companiile americane şi companiile asiatice. Cel mai probabil, şi majoritatea statelor europene vor apela la creşteri de taxe şi impozite, iar asta va pune o presiune şi mai mare pe companiile europene”, atenţionează Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti. 

Brandl critică una dintre iluziile vândute de unii politicieni, şi anume că oamenii pot sta acasă şi că banii vor veni pur şi simplu pe card, de la Guvern.  „S-a întreţinut această iluzie, extrem de periculoasă, că nu trebuie să facem nimic pentru a primi bani gratis. Unii probabil se întreabă acum de ce să se mai întoarcă la muncă dacă guvernele pot pur şi simplu să umple cardurile cu bani”, arată Brandl. 

Liderul liberal atenţionează însă că în curând tot omenii vor plăti nota de plată, şi nu politicienii şi guvernele care au împrumutat aceşti bani în numele lor. „Toţi banii aceştia aruncaţi acum în economie vor fi recuperaţi, cu dobândă, de la oameni. Nici nu contează dacă taxele vor fi pentru companii sau pentru salariaţi, în final oricum banii vor fi luaţi din profitul firmelor, din banii de salarii, de investiţii şi de dezvoltare. Guvernele vor ascunde aceste măriri de taxe sub forma unor idei la modă, vor descoperi că trebuie taxate plasticul, maşinile, carburanţii, însă în final toate acestea vor produce doar costuri mai mari şi pierderea locurilor de muncă”, atenţionează Brandl. 

„Orice creştere a fiscalităţii înseamnă să iei mai mulţi bani de la cei care muncesc. Orice creştere a fiscalităţii este nocivă pentru economie. Rolul guvernelor trebuie să fie acela de a asigura companiilor un mediu competitiv şi predictibil care să ducă la dezvoltare, extindere, inovare şi crearea de noi locuri de muncă. Dacă soluţia va fi aceea de a creşte şi mai mult taxele, atunci toate acestea vor fi inhibate, iar cei care vor avea cel mai mult de pierdut sunt oamenii care îşi vor pierde locul de muncă sau îşi vor vedea veniturile scăzute. Şi toate acestea, pentru că au crezut, la un moment dat, că există Moş Crăciun, Zâna Măseluţă şi Bani Gratis”, încheie Hilde Brandl

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite